HOKKSUND: 24-åringen ble alvorlig skadet i det som trolig var en gasslekkasje på en hytte på Lauvtjern i Hokksund 22. mars i år. Monica Wendelborg Seiler (31) og hennes sønn Oliver Wendelborg Løvik (7) døde på hytta. En ni år gammel jente ble også alvorlig skadet på hytta.

På sykehus

De to skadde ble sent til Oslo Universitetssykehus. Ifølge politiet har helsetilstanden deres bedret seg, og 24-åringen er nå så frisk at han har latt seg avhøre.

- Han er frisk nok til å la seg avhøre, og har bidratt med opplysninger, sier etterforskningsleder Øystein Kvernes ved Øvre Eiker lensmannskontor.

Hva 24-åringen har forklart vil han foreløpig ikke si noe om.

- Vi kommenterer ikke noe om innholdet i avhøret, sier Kvernes. Utover at han er frisk nok til å forklare seg, vil ikke politiet si noe mer om helsetilstanden til de to skadde.

LES OGSÅ: Ni-åring viser tegn til bedring

Undersøker komfyr og kjøleskap

Venter på flere svar

Politiet etterforsker hendelsen som en gassulykke, men har foreløpig ikke trukket noen endelig konklusjoner.

- Vi har ikke fått alle svar ennå, men det er ingen ting som tyder på at det er skjedd noe straffbart og vi tror vi får en oppklaring, sier Kvernes. Han synes det er viktig å få en forklaring på hva som skjedde for å forhindre liknende tilfeller i fremtiden.

Politiet kan ikke svare på når de får endelig svar, men håper på en avklaring før sommerferien.

LES OGSÅ: 24-åring har våknet fra koma

Navn på omkomne frigis

-Vil alltid være vår lille tøysekopp