26-åring kan bli Høyre-leder

Christiopher Wand

Christiopher Wand Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Christopher Wand (26) er innstilt som leder av Buskerud Høyre. Han kan dermed bli den yngste fylkeslederen i partiet.

DEL

BUSKERUD: - Det er veldig morsom å få tillit fra et flertall i valgkomiteen. Hvis jeg blir valgt på årsmøtet, skal jeg gi alt for Buskerud Høyre, lover Christopher Wand.

Seks av medlemmene i valgkomiteen ønsker 26-åringen som fylkesleder, mens én heller vil ha Kristin Ørmen Johnsen. Wand var Høyres fjerdekandidat ved stortingsvalget og har allerede møtt som vara flere ganger. Han sitter også i fylkestinget og i kommunestyret i Hole.

- Selv om jeg er ung, har jeg allerede litt fartstid i politikken. Jeg ser kanskje ting litt annerledes enn dem som har vært med lengre, sier Wand.

Satser på gjenvalg

Lokalvalget i 2015 blir den viktigste saken for Buskerud Høyre framover, ifølge Wand. Nytt program skal lagres og lister til kommunevalg- og fylkestingsvalg skal spikres. Wand tror det blir spennende prosesser å være med på:

- Vi skal sikre gjenvalg for fylkesordføreren og Høyres ordførere i kommunene. Forhåpentligvis vil vi også få noen nye ordførere etter valget, sier han.

1. nestleder i Buskerud Høyre, Iselin Haugo, er ikke på valg. 2. nestleder Jannike Thorsen er av valgkomiteen innstilt gjenvalgt. Christopher Wand ser fram til å jobbe med erfarne folk:

- Jeg har fortsatt mye å lære, så det er fint å være en del av et team. Hvis jeg får årsmøtets tillit, skal jeg gjøre mitt aller beste for å nå målene vi har satt oss, sier han.

Samboeren leder Buskerud Unge Høyre

Wand jobber nå som generalsekretær i Unge Høyre i Oslo, men er på sikt innstilt på å finne en annen jobb hvis han blir valgt til leder av Buskerud Høyre. Også samboeren Sandra Bruflot er i politikken. Hun ble nettopp gjenvalgt som formann i Buskerud Unge Høyre.

Buskerud Høyre har årsmøte på Sundvolden Hotell 7. og 8. mars. Da vil det bli klart om Christopher Wand blir leder av Buskerud Høyre.

Artikkeltags