Gå til sidens hovedinnhold

Mer nettbanktrøbbel for DNB

Artikkelen er over 3 år gammel

DNB melder på sine nettsider at de har problemer med både nettbanken og mobilbanken torsdag. Kundene får heller ikke betalt med bankkort på nett eller Vipps.

(Moss Avis)

Banken har problemer med både onlineløsninger og betalingstjenester. Bankens kunder kommer dermed ikke inn på hverken nettbank eller mobilbank, og kan heller ikke betale med DNB-kort på nett. Det skriver E24.

Ved 13:20-tiden opplyser derimot DNB at problemene er i ferd med å bli løst.

Nede for femte gang på en måned

Også betalingstjenesten Vipps er utilgjengelig. Kortbruk i terminal skal fungere som normalt.

– Det som har skjedd er at et av lagringssystemene våre har gått ned i løpet av natten, noe som har ført til en del andre feil. Så det vi gjør nå er å drive med feilsøking for å rette opp dette og få systemene opp igjen, sier informasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til E24.

– Vi vet ikke nøyaktig hvor lang tid det vil ta å rette dette, men vi er i gang. Vi må være forberedt på at det vil ta noen timer. Vi håper å være opp tidligere, men det tar tid å å starte opp systemene igjen.

DNB har hatt problemer med nettbanken fire ganger tidligere denne måneden. I forrige uke var DNBs nettbank nede i over fire timer.

- Kan være samfunnskritisk

– Det er litt tidlig å si, men akkurat slik det er nå ser ikke dette ut til å ha sammenheng med de tidligere tilfellene, sier Korsberg Dalsbø, som har måttet tåle mye kritikk fra frustrerte bankkunder i det siste.

IKT-Norge sier til NRK at de er sterkt kritiske til at en så sentral aktør innen bank og finans ikke har bedre sikkerhetsløsninger for sine brukere. Interesseorganisasjonen mener nettbanker er å regne for "samfunnskritisk infrastruktur", og at det dermed må stilles strenge krav til oppetid og stabilitet.

Kommentarer til denne saken