Barnehageansatt fengslet for voldtekt av barn under 14 år

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

En barnehageansatt i Nedre Buskerud er siktet for voldtekt av en mindreårig.

DEL

NEDRE BUSKERUD: Personen som er anmeldt jobber i en barnehage i Nedre Buskerud. Mannen i 50-årenen ble i forrige uke varetektsfengslet i to uker av Drammen tingrett, men anket kjennelsen.

Anken er nå forkastet av Borgarting lagmannsrett. Siktede blir varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

– Min klient erkjenner ikke straffeskyld, utover det ønsker ikke vedkommende å kommentere saken, sier forsvarer Andrea Wisløff til DT.

Lagmannsretten mener det er skjellig grunn til mistanke. I fengslingskjennelsen heter det at lagmannsretten etter en samlet vurdering av bevisene mener «det er sannsynlig at siktede har forholdt seg slik som beskrevet i siktelsen».

I tillegg kommer faren for bevisforspillelse, også i sammenheng med avhør av vitner. Disse vitnene er både voksne og barn, heter det i kjennelsen fra lagmannsretten.

– Vi er i ferd med å avhøre en rekke vitner som vi prøver å få ferdig på de to ukene han sitter fengslet, sier politiadvokat Linda Marie Robbestad ved Sør-Øst politidistrikt til VG.

Lagmannsretten legger vekt på at «siktelsen gjelder et svært alvorlig forhold begått mot et lite barn, og at bevisforspillelsesfaren gjelder en krets av vitner med nær tilknytning til siktede».

– Fornærmede er et barn som går i barnehagen der siktede jobber, sier Robbestad til VG.

Den barnehageansatte er siktet etter straffelovens paragraf 299 og 300, om voldtekt til samleie av barn under 14 år. Strafferammen for å bryte paragraf 299 er inntil ti år, mens strafferammen i paragraf 300 er mellom tre og femten år.

Anmeldelsen kom inn til politiet i slutten av august. Mannen ble arrestert torsdag i forrige uke, og har blitt avhørt.

Artikkeltags