Beboere hørte ikke alarm da det brøt ut brann i garasjen på Solberg senteret

raske: Daglig leder på Kiwi, Hans Petter Hansen (t.v.) og vaktmester Vidar Sørensen var raskt på plass med flere brannslukningsapparater. – Det kunne gått veldig galt, mener vaktmesteren.

raske: Daglig leder på Kiwi, Hans Petter Hansen (t.v.) og vaktmester Vidar Sørensen var raskt på plass med flere brannslukningsapparater. – Det kunne gått veldig galt, mener vaktmesteren.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Mens beboerne så på TV, prøvde vaktmesteren å slukket en bilbrann i garasjen. Brannalarmen hørtes ikke inne.

DEL

Nedre Eiker: – Jeg var ute og hørte brannalarmen, så jeg gikk for å se. Da så jeg at røyken kom ut fra garasjen, forteller vaktmester Vidar Sørensen.

Klokken 18.00 i går kveld gikk brannalarmen ved garasjeanlegget ved Solbergsenteret. Sammen med daglig leder ved Kiwi, Hans Petter Hansen, oppdaget Sørensen at det brant i en gammel Mercedes i garasjen.

– Da var det bare å gripe fatt i brannslukningsapparatene, forteller Sørensen.

En snarrådig butikksjef hadde nemlig tatt med seg butikkens tre slukningsapparat ut til garasjen.
raskt på plass

Da brannvesenet kom på stedet fem minutter etter, var bilen fremdeles i full fyr og det var mye røyk.
Mens en røykdykker tok seg bort til leilighetene over garasjen, begynte to andre å slukke bilbrannen. Etter hvert kom en brannpatrulje til som hjalp til med å montere store propellvifter for å lufte ut av garasjen.

En person hadde fått i seg røyk, men etter undersøkelser av ambulansepersonell ble han funnet i god behold.

Hørte dårlig

Selv om Sørensen og Hansen hørte brannalarmen, gjaldt ikke det alle beboerne. Ifølge Jan Gunnar Egge, utrykningsleder Drammensregionens brannvesen, skal flere av beboerne i de 34 leilighetene ha klaget på dårlig lyd på brannvarslingsanlegget.

– Det ble ikke varslet inne i leilighetene, kun en varsler på utsiden av bygget. Beboere som satt og så på fjernsyn skal ikke ha hørt brannalarmen, sier Egge, som mener det ikke var fare for at brannen skulle spre seg.

Røyk

Verken vaktmester Sørensen eller Hansen ønsker å omtale seg selv som helter, men tror likevel at snarrådigheten var viktig.

– Det kunne gått veldig galt hvis bilen hadde fått brenne i fred, sier Sørensen.
Ifølge operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt, er den utbrente bilen tauet til

Nedre Eiker lensmannskontor der den vil bli undersøkt i dag.

spekulasjoner

Politi og ambulansepersonell gikk i går kveld gjennom alle leilighetene. I fem av leilighetene luktet det fremdeles røyk. Et firma har blitt kontaktet for å fjerne denne røyklukten. Det er ingen personer som har blitt skadet i brannen.

Ifølge utrykningsleder Jan Gunnar Egge spekuleres det på stedet om brannen var påtent, siden det var en brann bare noen hundre meter fra der bilen sto for noen dager siden.

Artikkeltags