Gå til sidens hovedinnhold

Her blir det «kiss and ride»-parkering

Artikkelen er over 8 år gammel

I vel fem måneder vil anleggsarbeidere dominere jernbanestasjonens bakgård. Når de er ferdige, blir det plass til både kyss og klem før toget går.

DRAMMEN: Det er hva man har valgt å kalle en «trafikkforplass», som Jernbaneverket og Drammen kommune nå skal bygge i området.

– Slik man ser det i dag, er det nærmest kaos med parkering, fotgjengere og syklister. Med den nye forplassen med innlagt levering av togpassasjerer, såkalt «kiss and ride», vil hele stasjonsområdet fungere bedre, sier prosjektleder Stein Mathisen i Byprosjekter.

Det er satt av 15 millioner kroner til den fullstendige rehabiliteringen av området, fra hovedinngangen til stasjonen og ned til sykkelhotellet som ble åpnet for et par måneder siden. Arbeidene starter 21. mai.

– Alt skal graves opp og vi skal sørge for ny beplantning, belysning, snøsmeltingsanlegg, ny asfalt og granitt, sier Jernbaneverkets leder av stasjonsområdet, Terje Apenæs.

LES PÅ DT+: Fortviler over P-ordningen ved jernbanestasjonene

Lettere adkomst

Fjernvarmeanlegg skal føres inn i området og gå helt ut til deler av hovedsporet på stasjonen, spor 1.

Hensikten med den omfattende rehabiliteringen er at det skal bli lettere å komme til stasjonen via områdene bak Strømsø, blant annet Dr. Hansteins gate.

Videre vil man opparbeide egne områder som kan tas i bruk når man har situasjonen «buss for tog».

LES  PÅ DT+: Visste du om denne parkeringsplassen i Drammen?

Schwartz-statuen

I planen ligger det også en flytting av statuen over «Stadshauptmann Schwartz», som i dag står ved inngangen til jernbanestasjonen.

Bronsebysten har vært flyttet rundt fire ganger på Strømsø torg siden den ble satt opp i 1900 til minne om jernbanens far, som fikk bygd Randsfjordbanen i 1866.

Det spesielle med bysten er at den er den eneste som er laget av berømte Gustav Vigeland i byen.

Byprosjekter vil nå revurdere plasseringen av bysten som er lagd på Drammens Jernstøperi.

SE KART OG LES PÅ DT+: Her skrives det ut flest bøter


ANDRE SAKER FRA DT.NO:

Kommentarer til denne saken