Hybrid på topp

Toyota Prius er den nest mest solgte bilmodellen i Søndre Buskerud så langt i år, og ligger kun fem eksemplarer fra å tangere lederen, Volkswagen Golf.

Toyota Prius er den nest mest solgte bilmodellen i Søndre Buskerud så langt i år, og ligger kun fem eksemplarer fra å tangere lederen, Volkswagen Golf.

Av og
Artikkelen er over 9 år gammel

Toyota selger som aldri før i drammensdistriktet.

DEL

DRAMMEN: Mens salget av Toyota gikk noe tilbake på landsbasis, så økte Toyota sine markedsandeler i Drammensdistriktet i januar og februar.

Og den store suksessen er Toyota Prius, som er nest mest solgte modell etter Volkswagen Golf.

Det i motsetning til USA der Toyota-salget faller dramatisk etter at fabrikken måtte tilbakekalle flere millioner biler på grunn av problemer med gasspedalene.

Og her er vårens bilnyheter.

Nyheter

Dette er gode nyheter for Jan Lie Amundsen, daglig leder for Toyota Drammen, men han kan ikke påta seg særlig mye av æren ettersom han overtok jobben etter Knut Smeby på mandag.

– Når du sammenligner med fjoråret så er det viktig å huske at finanskrisen var fullt til stede i januar og februar i fjor, og det påvirket bilsalget kraftig, sier Amundsen.

Se flere bilder av vårens bilnyheter her!

Gledelige salgstall

Mye av det salget som er registrert hos Opplysningsrådet for Veitrafikken gjelder biler som ble solgt i november og desember i fjor, og som ble levert nå i år.

Likevel er det gledelige salgstall.

– Vi har markert flere folk i butikkene. Nå får vi også inn kunder som skal ha bilene til service av gasspedaler, og det er stort sett kun hyggelige meldinger å få, sier Amundsen.

Det virker som om Toyota Prius nå endelig har slått gjennom i det norske markedet. Hybridbilen som går både på strøm og bensin er nå inne sin tredje generasjon, og snart kommer en plug-in modell som man kan lade opp elektrisk.

Byks av BMW

Av andre bilmerker gjør BMW et solid byks på salgslisten takket være sin BMW 1-serie.
 
Skoda Yeti er helt ny på topp-ti-listen blant bilmodellene og bidrar sammen med Skoda Octavia til at Skoda fortsatt gjør det svært godt i Drammensdistriktet.

Alfa Romeo gjør et comeback på listen etter null salg i de to første månedene i fjor, mens taperen blant de største bilmerkene er Nissan, det eneste blant de 20 største med tilbakegang så langt i år.

Og blant resten gjør Honda det enda verre.

Det synes fortsatt å være håp for Saab, som i februar solgte årets to første bilmodeller.

Artikkeltags