Gå til sidens hovedinnhold

Ingen råkjøring etter innføring av nye fartsgrenser

Artikkelen er over 6 år gammel

Selv om hastigheten på veiene er økt, har ikke Statens vegvesen lagt merke til noen utbredt råkjøring på strekninger med 110 kilometer i timen som fartsgrense.

OSLO: Folk flest kjører pent og innenfor fartsgrensen på veier med høy hastighet.

Det er konklusjonen etter at flere norske veistrekninger for to uker siden for første gang fikk en fartsgrense på 110 kilometer, melder NRK. Riktig nok har Vegvesenet bare foretatt stikkprøver på én strekning i Vestfold så langt, men erfaringene derfra stemmer med det som var forventet.

LES OGSÅ: Bli med på den første lovlige 110 km/t-turen

LES OGSÅ: Så fort kan du kjøre i 110-sonen uten å miste lappen

– Vi har målt gjennomsnittlig hastighet på strekningen Langåker – Bommestad i Vestfold, en strekning på rundt 6,5 kilometer, og der har vi en fartsøkning på 3 kilometer i timen. Det er helt etter boka. Vi regner med når vi setter opp hastigheten med 10 kilometer så blir det ofte slik at hastigheten går opp med 2-4 kilometer, sier avdelingsdirektør ved veiavdelingen i Vestfold, Ingunn Foss.

Fredag 13. juni trådte de nye fartsgrensene i kraft på E18 i Telemark, E18 i Vestfold og på E6 mellom Sarpsborg og Svinesund i Østfold. Målingene fra veivesenet samsvarer også med Utrykningspolitiets inntrykk uken etter at veistrekningene ble åpnet for større fart.

LES OGSÅ: Historisk førerkortbeslag på E18

Kommentarer til denne saken