Etter å ha "møtt veggen" i frisøryrket, kom Veronika til vekstbedriften for to år siden. Helsemessige problemer forsterket strevet i hverdagen for Veronika, som ikke egentlig ville til vekstbedriften i det hele tatt.
-Jeg hadde ingen tro på at jeg passet inn her. Årsaken var at jeg visste lite eller ingenting om Svelvik Produkter på den tiden, forteller hun.
-Ikke så rart. For noen år siden kunne det virke stigmatiserende å jobbe i det som den gangen ble kalt vernede bedrifter. Men mye er skjedd siden den gang. Vi har videreutviklet bedriften til å passe for mange flere, supplerer daglig leder Gunnar Helgerud.
Veronika ble satt inn i et attføringsløp som tiltaksansatt, og begynte på jobb pent og forsiktig to ganger i uken.
-Jeg trivdes så godt at det fort ble full arbeidsuke. Jeg ble tatt godt vare på. Denne bedriften har gjort underverker for meg. Jeg er blitt mye sterkere som person, forteller ettbarnsmoren.

STUDERER. Tidligere i høst begynte hun som student - ved siden av jobben. Faget er bedriftspedagogikk, og stedet er høyskolen i Akershus på Lillestrøm.
Men Veronika slipper å reise til Romerike så ofte. Det er firedagerssamlinger der en gang iblant. Mesteparten av studiet foregår via bærbar PC.
-Jeg gjør lekser flere timer hver kveld, og synes det er kjempemoro og veldig utviklende. Jeg har veldig lyst til å gjennomføre dette på et god måte.
I 2008 blir Veronika ferdig utdannet bedriftspedagog, med 60 studiepoeng.

BLIR ARBEIDSLEDER. -Hva er en bedriftspedagog?
-Det dreier seg om arbeidsledelse, og hvordan man håndterer de ansatte, sier Veronika Pedersen.
-Jeg har allerede lovet henne fast jobb her som en del av arbeidsledelsen, sier Gunnar Helgerud.
Han tar vare på et talent når han finner ett.
-Vi har utviklet oss fra å være en ren produksjonsbedrift til å bli en kunnskapsbedrift innen attføring. Vi kan levere attføringstjenester til både private bedrifter og kommunen her i Svelvik, sier den daglige lederen av Svelvik Produkter AS.