Borgerlig styre i Nedre Eiker

Resultatet er klart. Elly Thoresen blir neste ordfører i Nedre Eiker.

Resultatet er klart. Elly Thoresen blir neste ordfører i Nedre Eiker.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Partiene i Nedre Eiker har endelig blitt enige. Det blir et borgerlig styre i Nedre Eiker, første gang på 100 år.

DEL

Valget i Nedre Eiker har som kjent gitt de borgerlige partiene ett mandats overvekt i kommunestyret. Siden valget har det vært samtaler og forhandlinger om posisjoner og en politisk plattform. Endelig er resultatet klart.

Avtale

Paritene i Nedre Eiker brukte lang tid for å komme til enighet. Men nå er det klart. Det blir et borgerlig styre i kommunen, første gang på 100 år.

Ordførerposisjonen går til Elly Thoresen (H), mens Knut Gjerde fra Frp blir varaordfører.

- Vi har kommet frem til en avtale i kveld. Det blir et ikke-sosiolistisk styre i Nedre Eiker. Det vil si at Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Krf skal samarbeide i inneværende kommunestyreperiode, sier Thoresen til dt.no.

- Partiene forholder seg til sine partiprogram, men vi er enige om å samarbeide på bredest mulig måte for å få gjennomslag for våre saker. Det er snakk om et valgteknisk og politisk samarbeid, legger hun til.

Fordeling

Frp og H har fått to representanter hver i formannskapet, mens Krf og Frp må nøye seg med en representant hver.

Frp får også to hovedutvalgsledere, Krf - bare en.

Maktskiftet

Tidligere har Venstres representant i vippeposisjon, Leif-Arne Øwre signalisert at han vil støtte de borgerlige under forhandlingene. Han begrunnet valget med at det er for tette bånd mellom Ap og administrasjonen i kommunen, og at det er behov for et maktskifte i Nedre Eiker.

Artikkeltags