Brannbil som u-hjelp

Denne gamle brannbilen er gitt i gave av brannvesenet for å sendes til Pakistan, der den fortsatt skal brukes. Bilen er nå lagret i Hokksund.

Denne gamle brannbilen er gitt i gave av brannvesenet for å sendes til Pakistan, der den fortsatt skal brukes. Bilen er nå lagret i Hokksund.

Artikkelen er over 9 år gammel

Transporten vil koste dobbelt så mye som verdien på en gammel brannbil som brannvesenet har gitt bort, slik at den kan sendes til Pakistan.

DEL

DRAMMEN: – Vi har ikke hatt noen planer om å drive u-hjelp, men dette gir oss en mulighet til å gjøre det, sier brannsjef Torgeir Andersen i Drammensregionens brannvesen til Drammens Tidende.

Han har nylig underskrevet en avtale om å gi bort en 24 år gammel brannbil som skal sendes til Pakistan for å bli brukt ved en brannstasjon i byen Kharian. Dette er første gang brannvesenet gir bort en brannbil. Og det er en mann bosatt på Fjell i Drammen som står bak.

Fredsaktivist

– I Pakistan er det stor mangel på brannbiler. Selv om denne bilen er gammel etter norske forhold, så er jeg sikker på at den kan brukes i mange år i Pakistan, sier Tahir Mahmood til Drammens Tidende.

Han har bodd i Drammen i bare fire-fem år, men har allerede markert seg som flerkulturell fredsaktivist. Mahmood har nylig startet organisasjonen Norwegian Peace Mission som blant annet skal jobbe for å skaffe brannbiler til Pakistan, Irak og India.

– Vi skal ha mye fokus på barn og ungdom, og betydningen av økt samarbeid, forståelse og toleranse mellom ulike religioner. Å sende gamle brannbiler til land som trenger dem, blir et konkret mål for den nye organisasjonen som jeg håper skal bli internasjonal, sier Tahir Mahmood, som samarbeider med flere prester og andre personer i denne saken.

Brukbar brannbil

Det er halvannet år siden han kontaktet brannvesenet og spurte om de hadde noen gamle brannbiler å avse. I fjor ble det klart at en brannbil fra 1985 skulle tas ut av tjenesten. Bilen har vært brukt i Drammen, men har vært stasjonert i Sylling de siste årene.

– Den er fullt brukbar som brannbil, selv om den er litt teknisk gammeldags etter norske forhold, sier brannsjef Andersen om den utrangerte brannbilen.

Bilen har 2000 liters vanntank, diverse slanger og plass til fem-seks personer. Bilen er vurdert til å ha en verdi på 10 000 kroner. Alternativet til å gi den bort, ville være å annonsere den til salgs på det åpne marked.

Tahir Mahmood og hans organisasjon har nå overtatt eiendomsretten til den gamle brannbilen, som inntil videre er lagret i Hokksund.

Det neste som skal gjøres er å skaffe penger til å frakte bilen til Pakistan. Man regner med at dette vil koste ca. 25 000 kroner. Mahmood håper å få store bedrifter til å sponse fraktkostnadene, slik at bilen snart kan sendes av gårde.

Gjestebud

Som i fjor skal det være et flerkulturelt gjestebud på Union Scene 25. januar. Dette skal være en slags felles feiring av både jul, id og nyttår for alle religioner.

En rekke ledere innen politikk, næringsliv og religion blir invitert. Initiativtaker er Tahir Mahmood, som vil benytte anledning til å snakke om brannbilen som skal sendes til Pakistan.

Artikkeltags