LIER: Valgkomiteen i Unge Høyre har innstilt Sandra Bruflot som første nestleder. Etter omfattende intervjurunder, fikk 22-åringen gladnyheten sent i går kveld.

- Jeg er innmari glad, stolt og ydmyk. Samtidig er dette bare en innstilling, men jeg håper selvsagt å få landsmøtets tillit, sier Bruflot.

Unge Høyre samles til landsmøte på Sundvolden Hotel i Hole 20.-22. juni. Ungdomspartiet har ikke hatt landsmøte i Buskerud siden Trond Helleland i sin tid ble valgt inn i sentralstyret.

- Gode lederevner og politisk teft

Ifølge valgkomiteens leder, Fredrik Bjercke Punsvik, har det vært tøff konkurranse om alle verv. Han skryter av Bruflot:

- Sandra er svært talentfull og har som leder av Buskerud Unge Høyre vist at hun har potensiale til å bli en ledende ungdomspolitiker i årene som kommer. Hun har vist gode lederevner og har en politisk teft som vil komme hele organisasjonen til gode, sier Punsvik i en pressemelding.

Kristian Tonning Riise (25) fra Hedmark er innstilt som ny leder i Unge Høyre, mens valgkomiteen har innstilt Kristoffer Gustavsen (23) fra Oslo som andre nestleder.

Slutter som fylkesleder

Bruflot kom på andreplass på Unge Høyres Elitekurs i fjor og sitter i kommunestyret i Lier. Hun er også formann i Buskerud Unge Høyre.

- Jeg slutter som fylkesleder hvis jeg blir valgt til nestleder. Samtidig ville jeg uansett gått av til høsten, det er viktig å slippe til nye, flinke folk, sier Bruflot.

- Hva kan du bidra med i ledelsen i Unge Høyre?

- Jeg håper selvsagt å kunne bidra til at det blir valgseier for Høyre i 2015. I tillegg kan jeg bidra med medlemspleie og utvikling av ny retorikk, sier Bruflot.

Blir sjef for samboeren

Bruflot er samboer med Christopher Wand, som er generalsekretær i Unge Høyre. Hun tror det skal gå greit å kombinere politikk og privatliv selv om hun nå blir samboerens sjef:

- Vi snakker ikke om politikk hjemme og er flinke til å skille mellom jobb og privatliv, sier Bruflot.

Hun tror det vil bli veldig spennende å få enda større ansvar i Unge Høyre, som har nesten 6.000 medlemmer.

- Bortsett fra én, er alle som er innstilt i ledelsen og sentralstyret nye. Samtidig har alle lang fartstid fra Unge Høyre, og alle har hatt store ansvarsoppgaver før, sier Bruflot.

Også Christina Mørkve, som er første nestleder i Buskerud Unge Høyre, er på vei oppover i partiet. Hun skal være trainee i Høyres stortingsgruppe i sommer. Bruflot er stolt over det fylkespartiet har fått til:

- Vi har vært kjempegode på jentesatsing. Dette viser at glasstaket ikke eksisterer i Buskerud, sier hun.