Symptomer på mystisk hundesykdom bekreftet i Buskerud

Av

Minst 25 hunder er bekreftet død etter å ha blitt rammet av den mystiske sykdommen.

DEL

BUSKERUD: Fram til søndag formiddag har Mattilsynet mottatt fire nye meldinger om syke hunder med lignende symptomer på sykdom. To av dem er døde.

– En av hundene ble avlivet grunnet sykdommens akutte forløp, og en døde før den kom til veterinærklinikk. Meldingene kommer fra Møre og Romsdal, Vestfold, Buskerud og Nordland, opplyser Mattilsynet i en pressemelding søndag formiddag.

Det er foreløpig usikkert om det bekreftede tilfellet fra Buskerud gjelder en syk eller død hund.

Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden.

Mattilsynet har mottatt informasjon om sykdomstilfeller med lignende symptomer fra Oslo, Akershus, Nordland, Vestfold, Aust-Agder, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Buskerud, Hedmark, Rogaland, Østfold, Sogn og Fjordane og Telemark. Det vil si i 14 av 18 fylker.

Det er ikke meldt om hunder med symptomer i Oppland, Vest-Agder, Troms og Finnmark.

Mattilsynet understreker at så vidt de har oversikt over, er det ikke er noen unormal forekomst av disse symptomene andre steder enn i Oslo-området. Prøvesvar på de obduserte dyrene vil ikke være klare før til uken.

Veterinærinstituttet og Mattilsynet vil nå sende ut en spørreundersøkelse til veterinærklinikker, for å samle inn mer detaljerte opplysninger om sykdomstilfellene.

Mattilsynet opplyser at de har gjort en mindre, men bredere forundersøkelse og har innhentet detaljert informasjon fra et lite utvalg tilfeller. Resultatene pekte ikke på tydelige fellestrekk, og undersøkelsen utvides nå for å innhente informasjon fra flere veterinærer.

(NTB)

Artikkeltags