Massive tekniske problemer hos Fylkeskommunen

DEL

DRAMMEN: Prøver du å besøke Fylkeskommunen på nett eller noen av nettsidene til fylkets videregående skoler, blir du møtt med en kort, brutal og for de fleste helt uforståelig melding: Http/1.1 Service Unavailable.

Bare det, og intet mer. Ingen meny, ingen bilder eller informasjon. Og hva betyr så dette? Kort oppsummert: Massive tekniske problemer.

Alvorlig feil

– Det stemmer at vi har en alvorlig feil i systemene våre. Jeg har blitt fortalt at det er en server (datatjener, journ. anm), forteller fylkesrådmann Kjersti Bærug Hulbak til Drammens Tidende.

Akkurat hvor fysisk problemet befinner seg eller hva som egentlig er galt, kan hun ikke si. Men hun bedyrer at teknikere jobber for å finne ut av feilen.

I tillegg til nettsidene til selve fylkeskommunen og fylkets videregående skoler, bekrefter Bærug Hulbak at også internnettet er nede. Det betyr at ansatte i Fylkeskommunen som måtte ha behov for internnettet for å gjøre jobben sin, rett og slett ikke får gjort det.

Da må de gjøre andre ting akkurat nå.

Kunne vært helkrise

Hun tror ikke nettverksproblemene berører noen kritiske funksjoner, spesielt nå som det er ferieavvikling. Det kunne tross alt vært verre, mye verre:

Hadde dette vært midt i eksamenstida, haddde det vært veldig kritisk. Det er det heldigvis ikke, men det er jo uansett ikke sånn vi skal ha det.

Artikkeltags