Linn-Merete ble historisk

ENGASJERT: Linn-Merete Aas har allerede engasjert seg som tillitsvalgt ved Aker Solution på Tranby. Nå har hun fått fagforeningsarbeid som jobb og gleder seg til nye utfordringer i Buskerud, Telemark og Vestfold.

ENGASJERT: Linn-Merete Aas har allerede engasjert seg som tillitsvalgt ved Aker Solution på Tranby. Nå har hun fått fagforeningsarbeid som jobb og gleder seg til nye utfordringer i Buskerud, Telemark og Vestfold. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

22 år gamle Linn-Merete Aas fra Øvre Eiker var førstevalget i Fellesforbundets rykende ferske ungdomssatsing.

DEL

BUSKERUD: – Nei, ingen har noen gang hatt denne jobben, smiler den unge, engasjerte og helt ferske ungdomssekretæren i Fellesforbundet, med Buskerud, Telemark og Vestfold som lekegrind.

Sammen med seks andre unge fagforeningsfolk danner Linn-Merete Aas Fellesforbundets nye landsdekkende ungdomsteam. Hun har halvannet års permisjon fra jobben som maskinoperatør ved Aker Solution på Tranby i Lier.

– Jeg kan forme jobben som ungdomssekretær selv og kan  sette mitt eget stempel på den, sier Linn-Merete fornøyd.

Allerede som lærling ved Aker engasjerte den unge eikværingen seg aktivt i fagforeningsarbeid, så en rekrutteringsjobb av denne typen fristet henne.

– Det er en viktig oppgave. Både å sikre arbeidsplasser og folks rettigheter. Jeg tenkte aldri på det før, men da jeg selv kom inn i arbeidslivet, så jeg behovet, sier hun.

LES OGSÅ: Kronikk: Felles dugnad mot useriøse aktører i Bygg og Anlegg

På reisefot

Felleforbundet vedtok på sitt landsmøte i fjor å opprette sju stillinger for å drive aktivt og oppsøkende ungdomsvirksomhet.

Linn-Merete Aas ble valgt til jobben i Sør-Øst-regionen den 11. august i år, og allerede 1. september flyttet hun inn på et ledig kontor i Fellesforbundets lokaler i Folkets Hus i Drammen.

– Så her er det foreløpig temmelig tomt, både i skuffer og hyller, smiler hun og forklarer:

– Jeg har stort sett vært på reisefot siden jeg begynte, på dagsturer bak rattet i min Nissan, for å gjøre meg kjent i området.

LES OGSÅ: Slik lærte Støre om juletreproduksjon

Ingen kontorrotte

– Det er lettere for ungdom å prate med ungdom, tror Linn-Merete Aas, som gleder seg til arbeidet med å inspirere og rekruttere nye, unge medlemmer til Fellesforbundet.

Forbundets sju nyansatte ungdomssekretærer er alle under 30 år.

For Linn-Merete, som bor i Skotselv, har det allerede vært noen spennende dager på jobb.

– Dette er en helt annerledes måte å jobbe på enn det jeg er vant til fra Aker. Og uansett, jeg er ingen kontorrotte og kommer ikke til å sitte inne her så mye, forsikrer hun.

Suksessfaktoren i det nye  rekrutteringsarbeidet vil variere fra bransje til bransje, tror ungdomssekretæren.

– Det er nok enklest på de store arbeidsplassene, for eksempel i store industribedrifter, og så kan det være mer utfordrende i små virksomheter.

Heldigvis er Linn-Merete Aas sosial og veldig glad i folk. Derfor gleder hun seg til å reise rundt og få arbeidstakere i tale.

LES OGSÅ: Mamma maser mest

LES OGSÅ: – Offentlige arbeidsplasser må skjerpe seg

Artikkeltags