Lokal mann dømt i «Dark Room»-saken

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i 30-årene fra drammensdistriktet er blant mennene som har blitt etterforsket i den massive overgrepssaken «Dark Room».

DEL

BUSKERUD: I mai i år fikk politiet i Drammen oversendt en anmeldelse fra politiet i Bergen. Anmeldelsen gikk på en mann i 30-årene. I forbindelse med opprullingen av det som skulle vise seg å bli Norgeshistoriens største overgrepskompleks dukket navnet til Drammenseren opp da politiet startet å avdekke seksuelle overgrep mot barn på nettet.

– Mannen var på det tidspunktet allerede under etterforskning for andre forhold, så disse opplysningene ble innlemmet i den saken, forteller politistasjonsjef Øyvind Aas ved Drammen politistasjon.

Før sommeren ble mannen domfelt for seksuell handling mot barn, og seksuell omgang med barn under 14 år. Mannen ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder.

Operasjon Dark-Room startet i fjor høst. Saken blir startet av Vest politidistrikt. Foreløpig er 51 personer siktet. Politi over hele landet etterforsker saker som springer ut av Dark-Room-operasjonen. Ti politidistrikt, i tillegg til Kripos, har fått oversendt en eller flere saker fra Vest politidistrikt.

Dette er fordelingen av sakene i politidistriktene. Det er gamle Søndre Buskerud politidistrikt som har etterforsket saken mot mannen i 30-årene.

Vest: 24

Øst: 7

Trøndelag: 5

Troms: 4

Innlandet: 3

Nordland: 2

Sør-Øst: 2

Møre og Romsdal: 1

Sør-Vest: 1

Finnmark: 1

Kripos: 1

Tips Oss
SMS: TIPS til 03232 Telefon: 03232 tips@dt.no Send video

Artikkeltags