Buss i fjellvegg

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ni mennesker var om bord i bussen som kjørte i fjellveggen på Svelvikveien torsdag morgen. Sjåføren er fraktet til akuttmottaket på Drammen sykehus.

DEL

DRAMMEN: Utforkjøringen skjedde ved Norgips på Svelvikveien, retning Drammen, ved 08.30-tiden.

Illebefinnende

Årsaken til utforkjøring er foreløpig ikke kjent, men flere forhold tyder på at sjåføren kan ha fått et illebefinnende.

– Sjåføren har mest sannsynlig fått et illebefinnende. Det tas grundige undersøkelser av ham ved sykehuset for å finne ut hva som skjedde, sier Jack Larsen, driftssjef i Unibuss, avdeling Vestfold.

Han besøkte sjåføren, som er i midten av 60-årene, på sykehuset torsdag. Det første sjåføren spurte Larsen om, var hvordan det hadde gått med passasjerene.

– Han var veldig fortvilet, selvfølgelig. Han ville vite hvordan det hadde gått med passasjerene som var om bord i bussen. Det er nok ting som har skjedd her som sjåføren ikke er herre over, sier Larsen.

Seks skadd

Det var totalt åtte passasjerer på bussen da ulykken skjedde. En av passasjerene hadde reist fra stedet før politiet kom fram.

– To ble sjekket på stedet og erklært å være i god form, fem har fått lettere skader og ble sendt til legevakten for sjekk. Sjåføren av bussen ble sendt til akuttmottaket på Drammen sykehus. Han var ved bevissthet da han ble fraktet dit, sier Arild Ølberg, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no.

Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken.

Bussens front endte i en fjellvegg. Den ble stabilisert av redningsmannskap som kom til stedet.

– Ting kunne gått langt verre. Dette har gått bra, situasjonen tatt i betraktning, sier operasjonslederen.

LES OGSÅ: Noen har vridd på trafikklysene

Veien stengt

Svelvikveien er stengt i begge retninger etter utforkjøringen. Politiet oppfordrer bilister til å ta andre veier.

Klokken 15.00 drev politiet fortsatt manuell dirigering på stedet. Litt før klokken 17.00 ble veien åpnet som normalt igjen.

– Det må brukes mobilkran for å få ned bussen fra fjellveggen. Veien må holdes stengt i flere timer, sa Arvid Ole Tang, innsatsleder på stedet, tidligere på dagen til dt.no.

LES OGSÅ: Drammenbanen ble ikke ferdig til gjenåpning

Nesten ny buss

Bussen er fra Unibuss og går Sande-Svelvik-Drammen. Ifølge busselskapet er bussen av nyere årgang.

– Bussen er bare to år gammel, i god teknisk stand og ble kjørt av en svært erfaren bussjåfør, så vi vet rett og slett ikke hva som kan ha skjedd, sier driftssjef Jack Larsen til Gjengangeren.

Artikkeltags