Butikken på bygda

LANDHANDLERI. Hanne Hofton fra Veikåker gård i Krødsherad har gjort noe så spesielt som å åpne landhandleri i disse "supermarkedtider." FOTO: KNUT BRÅTHEN.

LANDHANDLERI. Hanne Hofton fra Veikåker gård i Krødsherad har gjort noe så spesielt som å åpne landhandleri i disse "supermarkedtider." FOTO: KNUT BRÅTHEN.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

"Hanne Høne" eller Hanne Hofton som hun heter i Krødsherad, gjør noe så originalt som å åpne et gammeldags landhandleri.

DEL

Her blir det handling over disk og det meste er gjort for at man skal føle seg hensatt til fordums tider, når de kommer inn på landhandleriet på Veikåker gård øverst i Krødsherad kommune.
Hanne Hofton er en meget driftig dame med mange jern i ilden. Gamle Veikåker gård fra 1600-tallet er satt nydelig i stand og i hønehuset er 800 høner som værper 22000 egg i måneden.
–Ideen er å selge økologiske egg og gris som har blitt vartet opp med økologisk fôr. Jeg samarbeider med Eventyrsmak som tilbyr lokale produkter, en egen "Hanne Høne"-serie med smykker som er designet lokalt og mye mye mer. Stikkordet er at det skal være lokalt, forteller Hanne Hofton.
Gårdsbutikken ligger ved gården med riksvei 7 som nærmeste nabo. Åpningstidene er tilpasset hyttefolket.
Hofton forteller at hun har blitt oppfordret til å åpne en slik butikk. Og hun synes det er ekstra hyggelig å kunne bruke noe av inventaret som hennes bestemor hadde i sitt landhandleri, som hun drev i Numedal.
–Meningen er at folk skal kose seg og at det skal lukte nykvernet kaffe når folk stikker innom. Og så har jeg et ønske om å leie ut lokalene til folk som skal ha et møte eller venninnegjengen som møtes, sier Hofton.Meningen er at folk skal kose seg og at det skal lukte nykvernet kaffe.
Hanne Hofton

Artikkeltags