DRAMMEN: Regelverket tillater kjøpesentre og dagligvarebutikker å holde åpent tre søndager før jul, men de tre søndagene har allerede vært, og dermed er det kroken på døra julaften.

– Ja, dette bør folk være oppmerksomme på, slik at de får kjøpt det de trenger i god tid, sier Helle Stine Høvås, som er sentrumsleder i Byen Vår Drammen.

LES OGSÅ: Har du opplevd dette? Her er tipsene for at du ikke skal miste førerkortet

Utvidet åpningstid

Hun kan fortelle at kjøpesentrene i Drammen til gjengjeld har utvidede åpningstider i uken før jul.

Både Magasinet, CC og Torget Vest holder åpent til kl. 21.00 fra og med mandag til og med fredag før jul. Lille julaften stenger dørene kl. 18.00 og de holdes altså stengt julaften.

Strømsø Senter har utvidet åpningstiden til 21.00 lille julaften, og Kiwi XL er åpent som vanlig til 23.00.

Også utenfor Drammen sentrum har kjøpesentrene utvidet sine åpningstider før jul.

Liertoppen har vanligvis åpent til kl. 21.00, men nå i uka til og med fredag utvider de med en time, til kl. 22.00. Lille julaften til 18.00.

Buskerud Storsenter holder åpent til klokken 22.00 til og med fredag, og til kl. 18.00 lille julaften. Også der er det stengt julaften.

LES OGSÅ: Stappfull kirke storkoste seg med julekonsert

Til midnatt

For den som ikke får gjort unna juleshoppingen før klokken 22.00, går det an å dra til Gulskogen. De holder nemlig langåpent til klokken 24.00 til og med fredag. Og lille julaften til klokken 21.00.

Men så blir det julaften, og du oppdager at du har glemt noe viktig mat. Da er Brustadbuene nok en gang gode å ha, og i Drammen sentrum betyr det i praksis Bunnpris på Losjeplassen.

LES  OGSÅ: En fantastisk by å vokse opp og bo i

Ruster seg til storinnrykk

De holder åpent kl. 09.00 til 15.00, og daglig leder Even Bru har rustet seg til storinnrykk.

– Ja, vi regner med å få noe mer trafikk enn ellers på julaften. Det er vanligvis en rolig dag for oss, siden andre butikker pleier å være åpne. Men i år holder sentrene stengt, og erfaringsmessig er det alltid noen som glemmer noe. Så da kan de komme til oss, sier han.

LES OGSÅ: En milliard til buss-bruer