-Det fins ikke morsommere trening enn å danse med Spirit, forteller Hege Prestvik fra Nordmøre på Vestlandet. Derfor kjørte hun 60 mil for å være med på dansekurs for hund og eier på Darbu i Øvre Eiker denne helgen.

FREESTYLE. Den lille hundeskolen "Hund i fokus" på Darbu er en av få i landet som arrangerer kurs i Freestyle. Den forholdsvis ferske hundesporten går ut på å sette sammen et kreativt lydighetsprogram til musikk, som hund og eier fremfører i samspill.
-De gjør øvelser som å rygge, snurre rundt, trille rundt, slalåm mellom beina, diverse hopp og vendinger, forklarer leder og instruktør Nina Haaland, som hadde hunder med eiere på kurs både lørdag og søndag.

FIRE DANSEFØTTER. Kursdeltakerne strømmer til fra hele Østlandet, men absolutt lengst hadde Prestvik reist.
-Jeg har en mann som ikke vil danse, så da måtte jeg skaffe meg bikkje og komme hit på kurs, forteller hun, mens hun gladelig tar en pardans med sin firbente venn.
Til tross for at kavaleren har fire danseføtter, kan Prestvik røpe at han tråkker henne langt mindre på tærne enn tidligere, menneskelige dansepartnere.Jeg har en mann som ikke vil danse, så da måtte jeg skaffe meg bikkje.
Hege Prestvik