– Dårlig dømmekraft

Sammen med seks andre gjester satt ordfører Olav Skinnes (t.v.) på tilhørerplass da formannskapet i Krødsherad behandlet hans private utbyggingsplaner på Skinnesmoen.

Sammen med seks andre gjester satt ordfører Olav Skinnes (t.v.) på tilhørerplass da formannskapet i Krødsherad behandlet hans private utbyggingsplaner på Skinnesmoen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Professor Frank Aarebrot mener ordfører Olav Skinnes burde forlatt møtelokalet.

DEL

KRØDSHERAD: Årsaken er at formannskapet behandlet ordførerens private utbyggingsplaner i går.
Professoren påpeker likevel at ordføreren ikke har gjort noe ulovlig, men er sterkt kritisk til hans vurderingsevne.

– Han har ikke forbrutt seg mot noen lov, men jeg synes han har utøvd dårlig dømmekraft, sier Aarebrot til Drammens Tidende.
Han får støtte av fylkesvaraordfører Runolv Stegane.
– Personlig synes jeg ordførerens valg er uklokt, sier Stegane.

Noen få meter

Ordfører Skinnes erklærte seg inhabil og inntok tilhørerplass noen få skritt unna ordførerstolen da formannskapet i Krødsherad behandlet detaljplanene for utbygging av blant annet 90 hytter på hans egen grunn på Skinnesmoen.
Det er helt uforståelig at han kan erklære seg inhabil og fortsatt sitte her og påvirke debatten, sier hyttenabo Brit Agnes Sværi og får støtte av Synnøve Sætha og Per Olav Kaarstein som er fastboende naboer til ordføreren.

Stedfortreder

Frank Aarebrot har ingen problemer med å forstå ordførerens interesse for saken. Han slår fast at han har like stor rett til å høre alle argumenter i debatten som andre.
Det hadde likevel vært smart å sende en stedfortreder, en advokat eller en fra utbyggingsselskapet for å fjerne all tvil, mener han.
– Uansett har motstanderne ingen grunnlag for å rette noen formell klage, selv om jeg kan forstå deres frustrasjon, legger han til.

Kommer igjen

Ordføreren selv liker ikke kritikken, men er sikker i sin sak.
– Jeg har i alle sammenhenger fratrådt behandlingen av denne saken. Men, ingen kan nekte meg å være til stede så lenge det er snakk om åpne møter, sier han og garanterer at han også vil være til stede ved neste behandling.
Varaordfører Asle Bøe, som har styrt ordførerklubba i saken, forsøker å roe gemyttene.
– Vi hadde gruppemøte tirsdag der denne saken ble behandlet uten at Skinnes var til stede. At han satt på tilhørerplass i dag hadde ingen innvirkning på vårt syn, forsikrer han.

Artikkeltags