De pakistanske foreningene i Drammen og Lier feiret nasjonaldagen

STOLT Prisvinner. Tahir Mahmood står bak en helt ny produksjonsmetode for hvetemel. I går fikk han den aller første gründerprisen fra 14. august-komiteen under den historiske feiringen i Drammen.

STOLT Prisvinner. Tahir Mahmood står bak en helt ny produksjonsmetode for hvetemel. I går fikk han den aller første gründerprisen fra 14. august-komiteen under den historiske feiringen i Drammen.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

For første gang gikk alle de pakistanske foreningene i Drammen og Lier sammen om å feire frigjøringsdagen på Union Scene.

DEL

Drammen: – På grunn av feiringen i Oslo i helgen, måtte vi ta vår feiring en dag på forskudd, sier lederen for 14. august-komiteen i Drammen, Nasir Ahmed, som også er leder i Pakistansk forening.

Han er stolt over at det for første gang var mulig å samle alle de åtte lokale, pakistanske foreningene til felles feiring.

Mange ulike grupperinger

Venstre-politiker Yousuf Gilani legger ikke skjul på at det har vært en kjempeutfordring:

– Grupperingene har forskjellige ståsteder og holdninger. Men i dag står vi sammen som etniske nordmenn "alltid" har gjort på 17. mai. Dessuten er vi her på Union Scene, ikke bare i noen klasserom på Fjell skole, sier Gilani.

Ahmed understreker at kvelden ikke bare er en feiring av nasjonaldagen:

10.000 velgere

– Vi ønsker å oppmuntre alle til å bruke sin stemme ved stortingsvalget, sier Ahmed.

– Vi sier ikke til folk hva de skal stemme, men understreker viktigheten av å komme seg opp av sofaen på valgdagen, sier lederen av Buskerud Innvandrerråd Bijan Gharakhani.

Totalt er det snakk om å mobilisere rundt 10.000 norske statsborgere med innvandrerbakgrunn i Buskerud 14. september.

Derfor var også en rekke politikere til stede – blant dem Venstres stortingspolitiker Trine Skei Grande, Ap-kollega Lise Christoffersen og Drammen Frps Lavrans Kierulf.

Stemmefisking

– Det er første gang for oss her. Jeg håper å fiske noen stemmer, avslører Kierulf, som sier han ikke føler særlig skepsis.

– Nei, de aller fleste er hyggelige, sier Kierulf, som særlig ville selge inn næringspolitikk.

Først en time forsinket kom selve markeringen i gang, med tryllekunstneren Chris. Senere skulle 14. august-komiteen, ved president Riaz Chaudry og leder Nasir Ahmed, dele ut både motivasjons-, gründer- og ildsjelpris for aller første gang.

Fikk gründerpris

– Målet er å motivere til innsats, sier Ahmed.

Tahir Mahmood fikk gründerprisen for sitt arbeid med å utvikle en ny meltype.

– Jeg har ønsket å bidra til økt aktivitet i landbruket. Den nye produksjonsmetoden for hvete gjør at vi kan kutte ned på importen, sier Mahmood.

Han har jobbet med melet i to år, og er nå i ferd med å kommersialisere produktet.

– Jeg synes ikke jeg fortjener prisen, men jeg er selvsagt stolt, sier Mahmood.

Den nyutdannede legen Tuba Iqbal (28) og jusstudenten Sajid Iqbal (31) fikk motivasjonsprisen.
– Jeg synes det er morsomt å få prisen. Målet er å bli advokat, sier 31-årige Sajid Iqbal.

Artikkeltags