Den femti år gamle faren, som sto tiltalt for å ha tvangsgiftet datteren da hun var 14 år, ble i Drammen Tingrett i dag dømt til fire års fengsel.

Mannens svoger ble dømt til åtte måneders fengsel.

Den 50 år gamle faren er også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til datteren, som ble tvangsgiftet med sin fetter da hun var 14 år og elleve måneder.

Tingrettsdommer Jon Karlsrud og de to meddommerne har festet litt til den nå 19 år gamle jentas forklaring.
– Retten har kommet til at ekteskapet ikke ville blitt inngått uten farens press, sier Karlsrud da han leste opp dommen.

- Grundig dom

50-åringens svoger, en 34 år gammel mann, sto tiltalt for å ha hjulpet han med å bortføre den da 14 år gamle jenta.

Retten festet ikke lit til 34-åringens forklaring, om at han ikke hadde ført jenta ut av landet.

Aktor, Sidsel Wam Nilssen, la i retten i forrige uke ned påstand om at 34-åringen skulle idømmes ubetinget fengsel i ett år.

I Drammen tingrett ble denne dommen i dag fastslått til åtte måneder fengsel.

– Dette var en veldig grundig dom. Jeg er glad for at påtalemyndighetens bevis holdt til domfelling, sa Wam Nilssen like etter at dommen ble forkynt i tingretten i dag.

- Veldig fornøyd

Bistandsadvokat for jenta, Monica Lindbeck, var også veldig fornøyd med dommen.
– Jeg kommer til å ringe min klient med en gang. Vi er veldig fornøyd, men jeg regner med at hun mener at ingen straff er streng nok i denne sammenhengen, sier Lindbeck.

Begge de domfeltes forsvarere syntes det var for tidlig å kommentere dommen i dag.

Dette var andre gang i Norge en familiefar sto tiltalt for å ha tvangsgiftet sin datter. Også den første rettssaken gikk i Drammen.