Feiret 17. mai i solskinn

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

De dystre værmeldingene for nasjonaldagen ble gjort til skamme, og drammenserne feiret 17. mai i strålende solskinn.

DEL

DRAMMEN: Allerede fra flaggene ble heist til salutt og fanfarer klokken 08.00 tittet sol og blå himmel frem over byen. Dermed ble barnetoget badet i sol, og tusenvis av feststemte drammensere sto tettpakket rundt tog-løypa i sentrum og ropte hipp-hurra.

Del på Facebook

Først i toget gikk politimester Christine Fossen, politistasjonssjef Øyvind Aass, ordfører Tore Opdal Hansen og 17. mai-komiteens leder Lavrans Kierulf. Deretter fulgte speiderne sin flaggborg, og etter dem nye Marienlyst skole. Skolen var ny i fjor, og skolen går derfor i toget for første gang. Deretter fulgte de andre skolene og korpsene.

Klokken 12.00 gikk salutten til Drammen Borgerlige saluttkompani i lufta fra Holmennokken, og fra torgscenen sto årets 17. mai-taler Christian Falck-Pedersen. Programmet ble avsluttet med "Ja, vi elsker". Klokken 13.00 startet russetoget, før russepresidentene holdt tale på Torget i etterkant. Men feiringen er ikke ferdig - senere i kveld er det festforestilling i Teatret.

LES OGSÅ:

Travelt russetog

Isfryd i strålende sol

Den store isdagen
Tok toget til toget
Eikerrussen følger med i timen
Russ med veer
Riktig så russelig

Se video fra barnetog, russetog og salutten på Holmennokken her (artikkelen fortsetter under videoruten):

 

Gav KrF æren for godværet

Stygge spådommer om regnvær på nasjonaldagen er foreløpig gjort til skamme. Leder for 17. mai-komiteen Lavrans Kierulf gir KrF æren for det gode været. På forhånd hadde han inngått en avtale om at de skulle fikse godt vær, ettersom de ifølge ham er partiet som har best kontakt med høyere makter.

- Kristelig Folkeparti leverer sin del av avtalen så langt, smilte Kierulf på morgenen.

Feilparkerte biler

Politiet melder om flere biler som ble inntauet fordi de hadde parkert i togruta.

De har også bortvist to ballongselgere uten tillatelse. Litt senere var den ene imidlertid tilbake. Han ble da bøtelagt for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

Nasjonaldagen i bilder:

Drammen:
BARNETOGET
RUSSETOGET
FOLKELIVET

17. MAI I ØVRE EIKER
17. MAI I RØYKEN OG HURUM
17. MAI I SIGDAL
17. MAI I KRØDSHERAD
17. MAI I MODUM

LESERNES BILDER

Artikkeltags