Nå får Drammen leddbusser

SMÅ FORSKJELLER: Brakar forteller at trafikken har gått ned noe i Lier og Nedre Eiker, men at det er snakk om små forskjeller.

SMÅ FORSKJELLER: Brakar forteller at trafikken har gått ned noe i Lier og Nedre Eiker, men at det er snakk om små forskjeller. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Brakar har tildelt Nettbuss Travel Drammen AS kontrakt for busstjenester i Drammen, Lier og Nedre Eiker.

DEL

DRAMMEN: Kontrakten trer i kraft 1. juli 2014 og varer til 30.06.2021, med mulighet for 3 x 1 års forlengelse. Linjer som omfattes er bylinjer, regionale linjer og skolekjøring i Drammer, Lier og Nedre Eiker kommuner, samt linje 169 Drammen – Lierbyen – Tranby – Oslo, skriver Brakar i en pressemelding.

Det settes inn 83 nye busser på linjene i området når kontraktsperioden starter opp. Ni av disse vil være leddbusser og skal betjene linje 03 og 06 mellom Fjell og Åssiden, som begge har svært mange passasjerer.

25 av bussene hybridbusser. Disse skal betjene noen av linjene til Konnerud og Mjøndalen, i tillegg til flere av bylinjene i Drammen.

Brakar har stilt strenge krav til de nye bussene. I tillegg til gjeldende regler for universell utforming, har Brakar stilt krav om teleslynge i bussene.

LES OGSÅ: Bedre for pendlerne

LES OGSÅ: Busstall på 2005-nivå

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken