Susa Berusa klar for fest

Elleve russebusser ble kontrollert torsdag. Bussen Susa Berusa til  Charlotte Sjom (f.v.), Ingvild Torp og Karoline Soot er klar for russefeiring.

Elleve russebusser ble kontrollert torsdag. Bussen Susa Berusa til Charlotte Sjom (f.v.), Ingvild Torp og Karoline Soot er klar for russefeiring. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Russen er blitt flinkere til å passe på bussene sine. Trafikkstasjonen hadde nesten bare småfeil å pirke på under den store russebilkontrollen.

DEL

DRAMMEN: Charlotte Sjom, Ingvild Torp og Karoline Soot har all grunn til å smile bredt. Vegvesenet fant kun noen småfeil på russebussen deres.

Susa Berusa, og den fargesprakende partyboksen er dermed så godt som klar for russetiden.– Det har gått veldig fint. Bra at det arrangeres gratis kontroll av russebiler. Ellers er det sikkert mange som ikke hadde sjekket dem, sier jentene til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Angriper Oslo-russen

Roser russen

De 25 blå- og rødrussjentene på bussen har vært i kontakt med Statens vegvesens trafikkstasjon gjennom hele ombyggingsprosessen. Og russen får nå skryt fra dem som kontrollerer bilene og bussene.

– Kjøretøyene er i bedre stand i år enn de har vært tidligere. Jeg tror det kommer av at vi både er blitt flinkere til informere russen, og at de er blitt flinkere til å ta kontakt med oss i forkant, sier kontrollør Pål Erik Westeng.

– Det er kun småfeil på bussene i år. De vanligste tingene som må rettes, er dårlig merking av nødutganger, manglende lys i kupeen og belter som ikke er i orden, legger han til.

Trafikkstasjonen har arrangert gratis russebilkontroll i en årrekke for å sørge for at de gamle kjøretøyene er i forsvarlig stand. Brannvesenet og Røde Kors var også til stede under kontrollen, for å lære opp russen i brannsikkerhet og førstehjelp.

LES OGSÅ: Thomas (16) produserer russens lydspor i kjellerstua

Grønt lys med grønt oblat

Til sammen ble 26 russebiler og elleve busser kontrollert på trafikkstasjonen på torsdag.

De mest alvorlige feilene var en drivstofflekkasje og noen dårlige bremser. Toril Boye-Hansen i Statens vegvesen delte ut grønne oblater til russebilene som ikke trengte mer ettersyn.

– Alle russebilene trenger et slikt oblat for å komme inn på de viktige russearrangementene. I tillegg blir bilene ofte kontrollert av politiet, så det er en klar fordel for russen å komme hit for en gratis sjekk, sier Boye-Hansen.

– Nå gleder vi oss

Veronica Ericsen, Ida-Marie Eliassen og sjåfør Ann-Kristin Sømme i russebilen Vaudeville var blant dem som hadde tingene i orden og kunne pryde frontruten med det grønne klistremerke på torsdag.

– Det er greit å få en bekreftelse på at bilen er ordentlig sikker, smiler de og legger til:

– Nå gleder oss bare til russetiden er ordentlig i gang.

LES OGSÅ: Dorullaksjon skal gi russebuss

LES PÅ DT+: Russen før og nå

Artikkeltags