Her klippes snoren til Norges største Skodabutikk

ÅPNET: Ordfører Tore Opdal Hansen og eier Wenche Albjerk sto for snorklippingen da den nye Skodabutikken offisielt ble åpnet torsdag.

ÅPNET: Ordfører Tore Opdal Hansen og eier Wenche Albjerk sto for snorklippingen da den nye Skodabutikken offisielt ble åpnet torsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Wenche Albjerk mener hun har to av Norges beste Skodaselgere, og at de fortjente et nytt og moderne salgslokale. Så da bygget hun like så godt ny bilbutikk på 6.000 kvadratmeter.

DEL

DRAMMEN: Ordfører Tore Opdal Hansen fikk æren med å klippe snoren, og dermed kunne erklære Norges største «stand alone» Skoda-anlegg for åpnet torsdag. For det blir stort når Drammens ukårede bildronning hedrer sine ansatte med ny butikk. Hele 6.000 kvadratmeter med utstillingsplass til 13 nye Skodaer, verksted med ti mekanikerplasser, delelager og nybillager med plass til 145 biler under tak.

– Her kan vi tilby kundene våre et komplett bilanlegg med salg, verksted og delelager, sier eier Wenche Albjerk.

LES OGSÅ: Derfor flytter de fra Lier til Åssiden

Trengte mer plass

Hun eier Albjerk bil som driver med salg av Skoda, Volkswagen, Audi og Volkswagen nyttekjøretøy.

– Skoda er i en rivende utvikling og derfor mente vi at det var riktig tid å investere nå, sier Albjerk. I tillegg forteller hun at to av dem som selger desidert flest Skodaer i hele Norge er ansatt hos henne, og at den innsatsen de gjør gjorde dem fortjent til å få et nytt og moderne salgslokale.

Albjerk har tidligere hatt utsalg av Skoda i Lier. I fjor solgte de 400 Skodaer. Da behovet for mer plass meldte seg ble bedriften nødt til å tenke nytt.

LES OGSÅ: Sjekk hvilke biler kjøreskolene bruker

Flyttet butikken til Drammen

– Vi hadde egentlig tenkt å fortsette å være i Lier, men det var ikke mulig å få kjøpt tomt der, derfor er jeg glad vi fikk kjøpt denne tomten i Drammen, sier Albjerk.

STOLT: Eier Wenche Albjerk.

STOLT: Eier Wenche Albjerk. Foto:

Albjerk kjøpte tomten til Glassmester Torgersen, ved siden av Audi-anlegget og det nye bruktbilsenteret på Åssiden.

– Jeg vil si at dette er Norges fineste Skoda-anlegg, sier en stolt eier.

LES OGSÅ: Albjerk med storutbygging i Drammen

Satser på Skoda

– Hvorfor satser dere så hardt på Skoda nå?

– Skoda er i en rivende utvikling, det skjer mye og det har kommet flere nye modeller. I fjor solgte vi 400 Skodaer. Skoda har en markedsandel på sju prosent, og salgstakten er meget solid. Det begynner å bli en stor bilbestand. Det er mange som må benytte verkstedet og delelageret. Med den posisjonen vi har fått i Drammen er det klart at det var fornuftig å investere i et komplett anlegg nå. Også mener jeg at vi kan selge ennå flere biler, sier Albjerk.

Hun sammenligner Skoda med en drammenser: – Den har høy kvalitet, er slitesterk, ærlig, usnobbete og økonomisk.

LES OGSÅ: Bygger nytt lokale til 54 millioner

Ga nye arbeidsplasser

Det skal jobbe rett i underkant av 20 personer i det splitter nye lokale. Det har blitt ansatt to nye bilselgere. Servicemarkedsiden har også fått tilskudd av nye medarbeidere forteller eieren.

Etter at butikken ble høytidelig åpnet torsdag formiddag, ble kunder invitert til kveldsevent torsdag kveld, der blant andre bilentusiast Jan Erik Larsen sto for underholdningen.

– Dette har vært veldig hyggelig, og i dag er det en stolt eier og stolte medarbeidere, der er de som gjør at vi har kunnet satse slik vi gjør i dag, sier Wenche Albjerk.

I fjor solgte Albjerk bil 4.500 biler totalt.

LES OGSÅ: Kun tolv kvinner på Buskeruds topp 100

ÅPNING: Representanter fra fabrikken og importøren i Norge var til stede på åpningen av den nye Skodabutikken på Åssiden torsdag.

ÅPNING: Representanter fra fabrikken og importøren i Norge var til stede på åpningen av den nye Skodabutikken på Åssiden torsdag. Foto:

Artikkeltags