Drammensbolig i New York Times

Funkisboligen er tegnet og konstruert for å passe inn på en langstrakt, men smal tomt på cirka ett mål, ifølge eieren.

Funkisboligen er tegnet og konstruert for å passe inn på en langstrakt, men smal tomt på cirka ett mål, ifølge eieren. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Den amerikanske storavisa retter søkelyset mot boligmarkedet i Norge, og trekker frem en helt spesiell funkisbolig til salgs på Konnerud som eksempel.

DEL

DRAMMEN/USA: Dermed får boligselger Morten Knudsen og kona Selma en markedsføring av funkisboligen til 8,7 millioner de fleste bare kan drømme om.- Du skal ikke se bort fra vi får noen flere telefoner nå. Vi leter etter den rette kjøperen, og selger har ikke hastverk. Men dette kan jo føre til at flere får opp øynene for boligen, sier eiendomsmegler Per Kristian Drange hos Eie Eiendom.

Det arkitekttegnede huset fra 2010 ble først lagt ut for salg i juni 2012. Foreløpig har ingen slått til, men eiendomsmegleren skal nå være i dialog med tre mulige interessenter.

- Huset er veldig spesielt og må oppleves i virkeligheten. Det har meget høy materialkvalitet og en lekker innside med takhøyde på fem meter og en designtrapp som «svever» ut fra veggen, sier Drange.

LES REPORTASJEN I NEW YORK TIMES HER

Fokus på Drammen

Boligreportasjen inngår i en fast serie om internasjonalt eiendomssalg skrevet av  NYT-journalist Nina Roberts. Hun trekker frem spesielle boliger fra hele verden, og beskriver boligmarkedet i det aktuelle området og landet generelt.

Funkisboligen på Konnerud blir beskrevet som «a four bedroom minimalist house near Oslo in Konnerud, an upscale residential area with woods nearby».

SE BILDEGALLERI AV HUSET FRA NEW YORK TIMES

Ifølge Roberts blir det stadig flere utenlandske boligkjøpere i Norge til tross for de høye prisene, og fokuset ble rettet mot Drammen som følge av den rekordsterke boligprisveksten i Elvebyen.

- Spennende

Boligselger Morten Knudsen setter pris på oppmerksomheten.

- Det er klart dette er spennende så lenge vi er i en salgsfase, og vil forhåpentligvis kunne forsterke interessen rundt boligen. Vi ønsker å oppnå prisen som er satt, sier Knudsen.

Bildene som benyttes av New York Times er forøvrig tatt av den lokale og prisbelønte fotografen Espen Rasmussen. Huset er forøvrig tegnet av sivilarkitekt Trond Martens fra Drammen.

SE BOLIGANNONSEN PÅ FINN.NO HER

Brukt under TV-innspilling

Det er forøvrig ikke første gang funkisboligen har fått uvanlig oppmerksomhet mens den har ligget på boligmarkedet.

I høst ble huset nemlig brukt til TV-innspilling av flere episoder for talkshowet «I kveld med Ylvis».

Under kan du se et par av klippene:
 

Artikkeltags