Drapstruet og mobbet av naboer

Kvinnen tør ikke fortsette å bo i leiligheten sin. Siden hun ikke klarer å finne en ny leilighet, må hun og barna bo på krisesenteret.

Kvinnen tør ikke fortsette å bo i leiligheten sin. Siden hun ikke klarer å finne en ny leilighet, må hun og barna bo på krisesenteret. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fekerte Kebede og hennes to barn tør ikke bo hjemme lenger.

DEL

DRAMMEN:I sju år har Ferkerte og barna på sju og ti år leid den samme leiligheten. Alle trivdes helt de fikk nye naboer for et halvt års tid siden.Det gikk ikke lang tid før både Fekerte og barna begynte å føle seg trakassert av naboparet. Alenemoren forteller om rasistiske tilrop og så alvorlige trusler at politiet måtte komme.

LES OGSÅ: «Har ikke truet naboen»

Besøksforbud

– Dagen etter banket naboen på døra. Hun hadde med seg en kniv og truet med å drepe barna mine, forteller Fekerte.

Hun har anmeldt naboen for rasisme og drapstrusler. Naboen er ilagt besøksforbud av politiet.

Fekerte føler seg likevel ikke trygg i sin egen leilighet.

– Jeg tør ikke bo der lenger. Huseieren har sagt opp leiekontrakten deres, men oppsigelsestiden er på tre måneder, sier Fekerte.

Hun kom som flyktning fra Etiopia for 12 år siden og er norsk statsborger. Da naboen en dag nektet å slippe familien inn i oppgangen, var grensen nådd.

Faen! Kommer dere tilbake? Har dere ikke reist til Pakistan ennå?»«Faen! Kommer dere tilbake? Har dere ikke reist til Pakistan ennå?» hylte hun. Både jeg og barna var livredde. Jeg turte ikke gå inn i mitt eget hjem, forteller hun.

LES OGSÅ: Trakassert bort fra skolen

LES OGSÅ: Kjenner godt presset for å passe inn

Tør ikke flytte hjem

Fekerte så ingen annen utvei enn å ta med seg barna til kommunenes sosiale vakttjeneste. De hadde ikke noe annet å tilby enn et rom på Betzy krisesenter. Der har Fekerte og barna nå bodd i seks uker.

– Jeg tør ikke flytte tilbake til leiligheten selv om de som har truet oss har flyttet ut. Jeg er redd de skal komme tilbake og gjøre barna mine noe, sier hun.

Fekerte har kontaktet Drammens Tidende som en siste utvei. Helt siden hun søkte tilflukt på krisesenteret, har hun forsøkt å skaffe seg en ny leilighet i nærmiljøet. Det har ikke vært enkelt.

– Jeg har kontaktet 87 forskjellige utleiere. Mange steder får jeg ikke svar, mens andre sier at leiligheten akkurat er utleid, sier Fekerte oppgitt.

I distriktet er det mange flere som ønsker å leie enn det fins utleieleiligheter.

Forsørger seg selv

Nav kan ikke hjelpe henne med midlertidig bolig. Fekerte jobber 80 prosent som hjelpepleier og studerer på deltid for å bli sykepleier. Hun forsørger seg selv og ungene, og anses derfor i stand til å skaffe seg ny bolig selv.

– Heller ikke barnevernet kan hjelpe oss. De kan ikke gjøre noe for foreldre som klarer å ta vare på barna sine, sier Fekerte.

Krisesenteret vil helst ha henne ut siden hun ikke er i målgruppen. Det eneste tilbudet alenemoren har fått, er en studentleilighet på 36 kvadratmeter i Oslo, hvor hun studerer. Men Fekerte vil ikke ta barna bort fra skole, venner og fritidsaktiviteter.

– De gråter og sier de ikke vil flytte fra Drammen. Men hva skal vi gjøre? Hvis vi ikke får en ny leilighet her, er vi nødt til det. Det føles som om vi jages bort fra Drammen på grunn av hudfargen vår, sier Fekerte.

– Har ikke truet

Naboen sier til dt.no at de har fått besøksforbud av politiet, men slår fast at de aldri har truet barna med kniv.

Drammens Tidende har skrevet to artikler om Fekerte og hennes situasjon uten å ha belyst naboens versjon. Dette beklager vi på det sterkeste.

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN

Artikkeltags