DRAMMEN: – Jeg tar saken til etterretning og har ingen kommentar utover det, sier megler Øystein Liverud til Drammens Tidende, etter at nyheten om boligkuppet sprakk i Finansavisen lørdag.

Sa fra seg oppdrag – kjøpte på privaten

Saken dreier seg om sveitservillaen i Bergstien 59 i Bragernesåsen, som i fjor høst lå ute til salgs med en prisantydning på 12,9 millioner kroner. Drammensfirmaet Nordvik & Partners sto for salget.

Ifølge Finansavisen var budgiveren i sluttforhandlinger om et bud på 11 millioner kroner da det gikk mot helg. Mandag fikk han ikke tak i megleren. Etter lunsj fikk han beskjed om at Nordvik & Partners Drammen hadde sagt fra seg salgsoppdraget.

Firmaets salgsleder Øystein Liverud kjøpte boligen på privat visning samme kveld – for 11 millioner kroner, samme sum som budgiveren hadde lagt på bordet.

Sveitservilla til 12,9 millioner

– Enten spekulerte de i lovbrudd eller så var de sjokkerende uvitende. Jeg vet ikke hva som er verst. Forbudet mot at meglere kjøper eiendom som deres foretak har eller har hatt i oppdrag å selge er sentralt i forbrukervernet, sier advokat William Peter Nordan i advokatfirmaet Berngaard/Sandbek til Finansavisen.

Advokat Nordan representerer ifølge nettavisen DRM24 mannen som la inn det eneste budet, drammenser Kurt Rank. Rank sier til samme avis at det fortsatt er opprinnelig eier som bor i huset, og at han ønsker å overta salget, ettersom han mener det er ulovlig.

–  Saken jar trukket ut, og det har ikke skjedd noe mer annet enn at megleren selv har hyret inn advokat, sier han til DRM24.

 

– Ulovlig handel

Eiendomsmeglingslovens femte paragraf dreier seg om forbud mot egenhandel og meglernes opplysningsplikt om egeninteresse.

Administrerende direktør Christian V. Dreyer i bransjeforeningen Eiendom Norge er krystallklar på at dette er en ulovlig handel.

– Dette et lovbrudd slik vi ser det, og det har vi vært tydelige på, sier Christian V. Dreyer til Finansavisen.

Meglerkontoret: – Meldte selv fra

Nina Widerøe er partner, daglig leder og faglig leder i Nordvik & Partners. Hun sier til Drammens Tidende at hun ikke har noen annen kommentar til saken, annet enn at hun understreker at meglerkontoret selv meldte fra til Finanstilsynet da oppdaget feilen.

Hun ønsker ikke å spekulere i om meglerkonsesjonen til kontoret står på spill.

– Nå må vi avvente tilbakemelding fra tilsynet, sier hun til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: