Stor vannlekkasje – rundt 40 husstander berørt

VANNLEKKASJE: Natt til mandag rant det betydelig mengder vann ut i krysset Konggata/Wergelands gate.

VANNLEKKASJE: Natt til mandag rant det betydelig mengder vann ut i krysset Konggata/Wergelands gate. Foto:

Det har rent betydelig mengder vann ut på veiene i nærheten av sykehuset natt til mandag. Kommunen jobber med å utbedre lekkasjen.

DEL

DRAMMEN: Det var politiet som oppdaget lekkasjen natt til mandag og varslet videre til kommunen og brannvesenet. De rykket begge ut rundt klokka 01.00.

Lekkasjen var i krysset mellom Konggata og Wergelands gate.

– Vi dro dit med en gang og undersøkte. Da så vi at det var en del vann i gata, så vi skrudde igjen en kran ganske mye, slik at det ikke rant på full trykk, forteller vaktleder og overingeniør i vann og avløp i kommunen, Morten Lærum.

Skal grave opp veien

Kommunen var raske med å varsle berørte husstander på SMS. Det skal være rundt 40 husstander som er berørt av lekkasjen.

Mange har mistet vannet helt eller delvis.

– Vi er i full gang med å søke gravetillatelse og kabelpåvisning, som vi må ha før vi begynner. Vi kan ikke grave før vi vet hvor kablene ligger. Vi håper vi kan komme i gang med graving i løpet av et par timer og få det utbedret etter lunsj, sier Lærum.

Ifølge brannvesenets pressevakt, Jan Petter Bonde, hadde det rent vann inn i en kjeller på en privatadresse. Kommunen kjenner foreløpig ikke til at noen har fått vann inn i huset.

– Det er en vannlekkasje på det kommunale anlegget. Vi skal grave opp for å være helt sikre, men vi har ikke fått meldinger om noen som har fått vann i kjelleren.

– Vannet trolig tilbake i to-tiden

Like før klokka tolv mandag formiddag forteller vaktleder Morten Lærum i kommunen at de har fått alle tillatelser på plass til å starte gravearbeidet.

– Rett før lunsj fant vi ut hvor en elektrisk høyspentledning på femtikilo-volt ligger. Den er det veldig viktig at vi ikke forstyrrer med tanke på sikkerheten til våre folk. Nå som vi vet det, begynner vi å grave hvert øyeblikk, sier vaktlederen.

– Når kan man vente å få vannet tilbake?

– Hvis alt går etter planen er vannet på igjen i totiden. Det kommer an på hva som har skjedd der. Er det et vanlig tverrbrudd, der ledningen har sprukket på tvers, går det raskt. Er det masse råtne ledninger hvor vi må bytte ut en hel lengde, kan det ta litt tid.

(Saken fortsetter under bildet)

GRAVEARBEID: Kommunen må grave opp etter en vannlekkasje.

GRAVEARBEID: Kommunen må grave opp etter en vannlekkasje. Foto:


Kjører ut vann til barnehage

Vannlekkasjen berører også en barnehage i nærheten.

– Der har vi kjørt ut rundt 70 liter vann, så de har til første skift. I løpet av kort tid skal vi kjøre ut tusen liter vann til dem, slik at de har vann å tappe. De andre må dessverre klare seg til vi får satt det på, opplyser vaktlederen.

Kommunens folk i vann og avløp på stedet var nødt til å strupe vannet for å få slutt på lekkasjen.

– Det ble nok litt vanskelig for noen i morgenstellet. Det er sånn som skjer, sier Lærum.

– Har det stått og rent lenge?

– Vi fikk først høre om det klokka ett. Om det hadde holdt på en stund eller akkurat skjedd er vanskelig å si. Det er ikke nye rør, så det kan ha holdt på en stund. Det blir fort mange kubikk som kan renne ut, men det vet vi ikke noe om.

Saken oppdateres

LEKKASJE: Slik ser det ut mandag morgen etter lekkasjen.

LEKKASJE: Slik ser det ut mandag morgen etter lekkasjen. Foto:


RYKKET UT: Brannvesenet rykket ut til en stor vannlekkasje natt til mandag.

RYKKET UT: Brannvesenet rykket ut til en stor vannlekkasje natt til mandag. Foto:


Artikkeltags