Farlig syrelekkasje ved Aass Bryggeri

Sperret av: Det jobbes fremdeles på spreng med lekkasjen på Aass Bryggeri.

Sperret av: Det jobbes fremdeles på spreng med lekkasjen på Aass Bryggeri. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Publikum ble natt til søndag bedt om å holde seg unna området rundt Aass Bryggeri i Drammen grunnet en lekkasje av syre på stedet. Brannvesenet jobber fortsatt med å nøytralisere syren.

DEL

Drammen: Mannskap fra brannstasjonen i byen rykket ut etter først å ha fått melding om mistenkelig røyk fra Ole Steens gate, som går forbi den ene siden av bryggeriområdet.

Da de kom fram, viste det seg å være en lekkasje av en etsende væske som var årsaken. I 3-tiden startet brannvesenet arbeidet på stedet for å stanse lekkasjen.

– Det dreier seg om en tank som har revnet, og som har forårsaket kjemiske reaksjoner i rommet. En periode i natt og til morgentimene sperret vi av 300 meter rundt bryggeriet, forteller politiets operasjonsleder Torben Henriksen.

LES OGSÅ (DT+): Brannsjef: – En omfattende lekkasje, ingen tvil om det

Utviklet gass

– Det har vært lekkasje fra en tank med en form for salpetersyre, og det meste ble samlet opp i et oppsamlingskar. Det skal ha oppstått en kjemisk reaksjon der. Syren ble spredt rundt i rommet, og syren skal ha reagert med epoksybelegget på gulvet og utviklet gass, forteller fagsjef brann Torgeir Andersen.

– Nå er det en mulig lekkasje i karet, og vi jobber med å nøytralisere syren, sier Andersen.

I løpet av natten ble flere personer anmodet om å oppsøke legevakten etter hendelsen.

LES OGSÅ (DT+): Bryggeridirektøren: – Produksjonen vil gå som normalt fra mandag

Strandveien er stengt

Brannvesenet hadde bestilt en pumpebil med kalkløsning fra Gjøvik, Denne kom fram litt etter halv ti søndag morgen.

Han opplyser videre at det en stund var en sperresone på 300 meter rundt bygget, men at denne nå er opphevet. Det er fortsatt noe sperring i Ole Steens gate.

– Det arbeides fortsatt på stedet. Publikum oppfordres til å holde seg unna Aass bryggeri og nærliggende området. Følg veiledning fra politi. Vi vil avvikle trafikken på stedet, og gående og kjørende må forholde seg til oss, sier Henriksen.

Ved halv ett-tiden kunne brannvesenet opplyse at brannfolkene fortsatt jobbet ved stedet.

Artikkeltags