Bruker undergang som toalett

DO: Flere bruker undergangen ved Bybrua på Strømsø som toalett. Kommunen vet ikke hva de skal gjøre for å få slutt på problemet.

DO: Flere bruker undergangen ved Bybrua på Strømsø som toalett. Kommunen vet ikke hva de skal gjøre for å få slutt på problemet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Undergangen ved Bybrua grises stadig til med avføring og urin. Et problem kommunen ikke helt vet hvordan skal løses.

DEL

DRAMMEN: – Dette er et kjent problem. Det skjer ofte i denne undergangen og parker, men det er vanskelig å få gjort noe med det, sier Truls Rieger, avdelingsleder for vei i Drammen kommune.

Fredag ble fotgjengere møtt av avføring i undergangen ved Bybrua på Strømsø. Ifølge Rieger har tilgrisingen i undergangen blitt verre de siste årene. Kommunen vurderte å stenge undergangen, men ønske om å holde alle traseer og veier åpne for å sørge for fri flyt i byen, veide tyngre.

– Nå har kommunen planer om å utbedre Bybrua, da vil det være naturlig å se på om vi skal gjøre noe med denne undergangen i den forbindelse, sier Rieger.

– En jobb ingen vil ha

Kommunen må vaske undergangen flere ganger i måneden på grunn av tilgrising med avføring. På sommeren er vaskingen enda hyppigere på grunn av problemer med lukt.

– Det er dyrt å vaske den undergangen så ofte som vi gjør. Dette er dessuten en jobb entreprenørene ikke vil ha, og skal ha godt betalt for jobben, sier Rieger.

Han tror dessuten at problemet ville ha flyttet seg til andre steder i sentrum dersom undergangen hadde blitt stengt.

Flere toalettmuligheter

Det finnes flere offentlige toaletter i sentrum.

På Bragernes er det plassert et offentlig toalett rett ved McDonalds. Det koster imidlertid penger for å kunne bruke dette toalettet. Det står også et offentlig toalett ved Holmenbrua i Elveparken. Ifølge kommunen er det også tilgjengelige toaletter ved jernbanestasjonen.

Åpner nytt offentlig toalett snart

Snart åpner det et offentlig toalett i Byparken. Dette vil være et gratis, ubetjent toalett.

– Utfordringen med slike toalett er at det fort kan bli oppholdsrom, noe vi ikke ønsker, sier Rieger.

Når det gjelder undergangen på Strømsø vil kommunen vaske denne først på mandag, siden de ikke har folk til å ta denne jobben i helgen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags