Håpet om belysning svant

BLIR SOM DE ER: Lyssetting av siloene er lagt bort.

BLIR SOM DE ER: Lyssetting av siloene er lagt bort.

Politikerne og sikkert mange innbyggere har håpet på lyssetting av kornsiloene på havna for at de skal se penere ut. Det ser ikke ut til å bli noe av.

DEL

DRAMMEN: Prislappen på lyssetting er rundt en million kroner. Felleskjøpet, som eier siloene, har ikke penger å bidra med og dermed legges saken død.

LES OGSÅ: Krafttak for mer byliv – nå er penger til både julemarked og sommertorg innen rekkevidde

Det var etter et forslag fra Haydar Øzbal (Drammen Byliste) at bystyrekomiteen for kultur, idrett og byliv ba rådmannen undersøke muligheten for å lyssette siloene. Kanskje kunne kommunen og eieren gå sammen om å gjøre dem penere?

Kommunen har nå avklart med Felleskjøpet hvilke tiltak som det kan være aktuelt å gi tillatelse til. Fysiske tiltak som for eksempel maling er ikke mulig, men lyssetting kunne vært aktuelt. Det er tidligere gjort på Felleskjøpets siloer i Eidsberg kommune i Østfold, som et samarbeid mellom flere aktører.

LES OGSÅ: Ulla-Jorunn brøyter løype for fremtidens sentrumshandel (kommentar)

Men Felleskjøpet har altså så langt ikke midler til noe spleiselag. Da mener rådmannen det ikke er grunnlag for å gå videre med dette arbeidet, og bystyrekomiteen protesterte ikke på det i sitt møte denne uka.

Dermed blir siloene stående som de gjør, ikke langt fra kranene på havna, som med sine lys har blitt et landemerke i Drammen.

Artikkeltags