Jobber på spreng for isen på torget – nå er åpningsdatoen klar

POPULÆR: Torgisen er en attraksjon i sentrum.  Byen Vår Drammen understreker at isen er spesielt viktig i år, siden byen får julemarked for første gang.

POPULÆR: Torgisen er en attraksjon i sentrum. Byen Vår Drammen understreker at isen er spesielt viktig i år, siden byen får julemarked for første gang. Foto:

Kribler det i skøytebeina etter det isløse torget sist vinter? Nå skal problemene være løst, og Torgisen står klar i slutten av november, hvis alt går etter planen.

DEL

DRAMMEN: Sist vinter savnet mange den populære isflaten midt på Bragernes torg. Problemer med kjøleanlegget gjorde at det aldri ble noen torgis den sesongen.

Nå skal problemene være over.

– Det jobbes for harde livet med utbedringer. Oppstart av isleggingen er planlagt 22. november, opplyser Frode Vestgarden, som er virksomhetsleder for Vei, natur og idrett i Drammen kommune.

Lørdag 30. november skal isen være klar til bruk.

LES OGSÅ: Iskrise på Torgisen

Sentrumsleder Helle-Stine Høvås i Byen Vår Drammen fortvilte over is-mangelen i fjor, og gleder seg desto mer til at den nå skal komme på plass.

Saken fortsetter under bildet

GLEDER SEG: Sentrumsleder Helle-Stine Høvås i Byen Vår Drammen mener Torgisen blir prikken over i-en når byen for første gang får et julemarked.

GLEDER SEG: Sentrumsleder Helle-Stine Høvås i Byen Vår Drammen mener Torgisen blir prikken over i-en når byen for første gang får et julemarked.

– Jeg har fått forsikringer fra kommunen om at man nesten hundre prosent sikkert har funnet ut av problemene, og at det blir i orden nå, sier Høvås fornøyd.

For liv og røre i sentrum er Torgisen svært viktig. I år er isen spesielt viktig, på grunn av julemarkedet, mener Høvås. For første gang får nemlig Drammen julemarked, med Juleskurken i hovedrollen.

– At isen kommer vil være prikken over i-en, mener sentrumslederen.

LES OGSÅ: Nå kan du gå på skøyter – se når banene åpner her

Lørdag 30. november blir en stor dag, med åpning av julemarkedet, Torgisen og julegrantenning.

Artikkeltags