Har meldt seg inn i Venstre

MØTT MED SKEPSIS: Haydar Øzbal har meldt seg inn i Venstre. Der synes de lite om hans støtte til Erdogan, Tyrkias mektige president.

MØTT MED SKEPSIS: Haydar Øzbal har meldt seg inn i Venstre. Der synes de lite om hans støtte til Erdogan, Tyrkias mektige president. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Byliste-representant Haydar Øzbal har meldt seg inn i Venstre. Der synes de lite om hans Erdogan-sympatier.

DEL

DRAMMEN: Haydar Øzbal tror ikke Drammen Byliste vil bestå i nye Drammen, og har meldt seg inn i Venstre, melder Dagsavisen Fremtiden.

– Siden Bylista først og fremst er saksbasert, og ikke noe vanlig parti, er de åpne for at medlemmene kan være med i andre partier. Så jeg blir sittende i bystyret for Bylista ut perioden, sier han til avisen. Øzbal har tidligere vært i Arbeiderpartiet.

I juni uttalte Haydar Øzbal til Drammens Tidende at han hadde stemt på Erdogan ved valget i Tyrkia. Han sa blant annet at han ikke tror Erdogan vil true demokratiet i Tyrkia.

Eidi Ann Hansen, gruppeleder i Venstre, synes lite om Øzbals uttalelser og vil be nominasjonskomiteen ta hensyn til hans sympatier når de setter sammen valglista.

– Å støtte Erdogan er ikke i tråd med Venstres verdigrunnlag. Venstre er det partiet som er mest for åpenhet, pressefrihet og ytringsfrihet. Dette er prinsipper Erdogan ikke respekterer, fastslår hun overfor Dagsavisen Fremtiden.

– Han er ikke perfekt, men du må se på alt det gode han har gjort, sier Haydar Øzbal til avisen.

Artikkeltags