DRAMMEN: Helsedirektoratet mener illustrasjonsbilder av øl sammen med mat strider med forbudet mot alkoholreklame, melder det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Aass Bryggeri må fjerne en artikkel om øl i og til mat, samt bakgrunnsbildet på hjemmesiden, som kan minne om en skummende halvliter øl, heter det i vedtaket.

LES OGSÅ: Ulovlig Aass-reklame

Del på Facebook

Direktoratet mener nettstedet til bryggeri – og drikkevareforeningen, Drikkeglede.no, fremstår som et bevisst og ønsket lovbrudd. Det er gjort for å fremprovosere en regelendring, eller rettslig prøving av reklameforbudets grenser, ifølge Helsedirektoratet.

Forbudet gjelder også nyhetssaker knyttet til ølstevner og lignende, samt forbrukerstoff om øl på nettsiden.

Terje AassAdminstrerende direktør i Aass Bryggeri, Terje Aass, forteller at han synes vedtaket er svært trist.

– Vi er selvfølgelig imot misbruk av alkohol. Grunnen til at vi har en artikkel med øl og mat på hjemmesiden, er for å informere våre kunder om hvilke øltyper som passer til forskjellige retter.

Han vektlegger at konkurransen mot utenlandske merker nå vil bli enda tøffere.

– Vi ser jo hele tiden reklame for internasjonale ølmerker på TV. De fleste fotballspillere sponses jo av disse merkene. Det er for så vidt greit, men jeg synes vi også skal ha en mulighet til å markedsføre oss. Det er rett og slett en forskjellsbehandling, understreker han, og fortsetter:

- I dag er ølreklame kun et tastetrykk unna via internett, så tilgangen er der uansett.

Han forteller at bryggeriet likevel føye seg etter vedtektene.

– Vi får 10.000 kroner i bot hver dag, hvis vi ikke fjerner forsidebildet og artikkelen. Vi får ta en ny kikk på siden og se på andre illustrasjonsbilder, sier han.

Aass forteller at dette er en trist dag på bryggeriet.

– Dette er ikke en dag vi heiser flagget på Aass Bryggeri. Vi er som mange vet for vettig bruk og informasjon av øl. Ikke misbruk. Derfor føler vi at dette er urettferdig, avslutter han.

LES OGSÅ: Aass i strupen på helsemyndighetene

– Vedtaket er bare trist, og rammer arbeidet for å skape en sunn og ansvarlig ølkultur, sier direktør Petter Nome i Bryggeriforeningen. De ønsker å anke vedtaket til Markedsrådet.

Nestleder Ola Elvestuen fra Venstre mener dette viser at norsk alkoholreglement ikke henger helt sammen.

– Når Vinmonopolet kan informere om sine produkter og hvordan deres produkter kan knyttes til mat og kultur må ølprodusentene ha samme muligheter, sier Elvestuen.

– Det er mulig navnet på nettstedet er litt tullete, men informasjonen er like saklig og nyttig som den statens eget vinmonopol bruker, mener Elvestuen.

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN