Konnerud: I stedet for turgåere og hundeeiere er det anleggsmaskiner som preger løypenettet i konnerudskogene i disse dager.

Asfalten til rulleskiløypa ble smurt utover til det som skal bli en trekilometers toppmoderne trasé. Til sammen blir det nye løypenettet på rundt ti kilometer, inkludert rulleskiløypa.

– Landslaget har allerede meldt sin interesse for å komme å trene her, forteller løypegeneral i Konnerud IL, Jan Erik Green.

LES OGSÅ: Fikk ros fra alle kanter

World cup neste vinter

Han har en imponerende oversikt over løypene som strekker seg over to femkilometers traseer, en nord og en sør for Konnerud ILs klubbhus.

– Her kommer man opp, og så går det en sløyfe ned her igjen, sier Green og peker ivrig.

Løypegeneralen har kjørt opp langrennsspor i over 25 år i skogene rundt Konnerudhallen, og på andre siden av Jarlsbergveien.

I ett år har arbeidet med å oppgradere arena- og løypenettet til å bli Konnerud Skiarena, godt rustet for å arrangere verdenscup, vært i sving.

LES OGSÅ: Her får du alt om fjorårets folkefest

Sist uke kom asfalten, og i løpet av en måneds tid vil det være mulig å trene på rulleski her. Til vinteren kan både proffe og mosjonister spenne på seg skiene, og til neste vinter kan Konnerud invitere til skifest for hele verdenseliten.

– Vi kommer til å få landets aller fineste anlegg, ja med unntak av nye Holmenkollen kanskje, sier Green stolt.

LES OGSÅ: Du må betale for skisprinten

Bru fra «Gratishaugen»

Det er rett før ski-VM i Holmenkollen i 2011, at Konnerud skal arrangere verdenscup i sprintlangrenn og distanserenn.

Og det nye anlegget får faktisk et lite minne fra gamle Holmenkollen. Hovedstadsarenaen har også gjennomgått omfattende oppgradering i forbindelse med ski-VM.

– Den brua vi skal sette opp her, er laget av materialene fra brua som gikk over Frognerseterveien ved «gratishaugen», forteller Green.

Den opprinnelige brua var 24 meter bred og 15 meter lang – den som blir satt opp i skogen ved Konnerud blir litt mindre, 15 meter lang og ti meter bred.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lars Erik Green

Nye navn

Løypegeneralen har allerede sett seg ut konnerudløypenes egen «gratishaug».

– Her blir det fint å sitte, slår Green fast.

Bakkene og svingene har allerede begynt å få navn.

Therese Johaug-bakken, Røynetoppen, Vollebekkhøgda, Steinsmala, Skarrabakken og Skarrabrua – og ikke minst Greenskaugen.

– Det er ikke nødvendigvis offisielle navn, men det er det de blir kalt, forteller Green, som er fornøyd med skogholtet som bærer hans navn.

– Her kommer handikapløypa, smiler han.

På farten? Følg oss på mobil m.dt.no

Hva syns du om de nye Konnerudløypene? Si din mening i kommentarfeltet.