Brannvesenet måtte til unnsetning etter funn av 50 fots båt på bunnen av Drammenselva

Foto:

Nå overtar kommunen ansvaret, sier brannvesenet.

DEL

DRAMMEN: Klokka 10.40 tirsdag formiddag fikk brannvesenet inn en melding om at det var funnet en båt som lå på bånn i Drammenselva ved skur fire på Tollbukaia.

Det er usikkert nøyaktig hvor stor seilbåten på havets bunn er, men brannvesenet anslår at den er rundt 50 fot.

Ifølge vaktleder ved 110-sentralen, Glenn Espen Kustner, var det utrykningsleder i Drammensregionens Brannvesen (DRBV) som meldte inn båtfunnet til 110-sentralen. Det er usikkert om det var utrykningslederen selv som fant båten, eller om brannvesenet i Drammen hadde fått inn en melding selv først.

Mulig diesel-lekkasje

Fra båten skal det ha oppstått lekkasje, noe som førte til at brannvesenet måtte rykke ut med lenser.

– Brannvesenet meldte til oss at de muligens trodde det var diesel, forteller Kustner.

Foto:

For at diesel, olje eller andre miljøgifter ikke skal forsvinne til havs, legger brannvesenet ut lenser, en anretning som brukes til å redusere konsekvensene av oljesøl i vann ved å samle, konsentrere, lede eller absorbere olje som flyter på vannet.

– Det er ikke bra med olje for det som finnes i vannet. Olje er håpløst å samle opp, men denne gangen så man muligheter for at man skulle kunne hindre spredning, sier vaktlederen til Drammens Tidende.

Kommunens overtar

Brannvesenet vet ikke hvem som eier båten, og forteller at båten nå blir en sak for kommunen.

– Det er kommunen som overtar å kontakte eier eller forsikringsselskap. Vi hever ikke båten, det er ikke noe vi tar oss av, så det er kommunen som tar på seg det oppdraget og sørger for å få den hevet.

– Men hvorfor kan ikke båten bli liggende der?

– Godt spørsmål. Det er jo en del miljøgifter i båter, uansett om det er ren trebåt eller plastbåt. En trebåt har mange produkter i seg som ikke er bra at ligger på havets bunn. Den har mange midler i seg som gjør at båten flyter, uten at jeg kan nevne eksakt hvilke. Men det pleier å være tjære og oljeprodukter. Det er ikke hensiktsmessig å ha det i vannet, det er avfall, sier Kustner.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken