Mulig forurensing i fjorden

UNDERSØKER: Politiet prøver å bli kloke på nøyaktig hva det er som har spredd seg i Drammensfjorden og Drammenselva.

UNDERSØKER: Politiet prøver å bli kloke på nøyaktig hva det er som har spredd seg i Drammensfjorden og Drammenselva. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet har fått melding om «syntetiske baller» ved Nøsted Brygge.

DEL

DRAMMEN: Båtforeningen på stedet meldte ifra til politiet, og de har samlet opp fire store søppelsekker av de merkverdige kulene, som er hvite og på størrelse med tennisballer.

Operasjonssentralen skriver på Twitter at det er snakk om mulig forurensing fra det de beskriver som «syntetiske baller».

En politipatrulje har vært på stedet for å sjekke nærmere.

– Ut fra meldingene flyter det litt på bølger innover mot byen også. Det lukter visstnok harskt, og ligger i overflaten, sier politiets operasjonsleder Trond Egil Groth.

Politiet har vært på renseanlegget på Solumstrand for å sjekke om avfallet kan kommet derfra. De har også vært andre steder i området og undersøkt. Ballene beskrives som seige og klissete, og de setter seg fast i betongen når de knuses.

– Vi har gjort noen beslag. I tillegg har vi snakket med Kystverket, og sendt bilder til dem. Men foreløpig har vi ingen konkret informasjon om hva dette er, eller hvor det kommer fra, sier Groth til Drammens Tidende like før klokken 20.00 søndag kveld.

De har heller ikke fått inn andre meldinger om ballene enn fra båtforeningen på Nøsted Brygge.

Stoffet er ikke vurdert å være farlig for mennesker. Politiet vil gjøre en nærmere vurdering i løpet av mandagen på om de skal sende inn noen av ballene for analyse, slik at de kan komme til bunns i hva dette egentlig er for noe.

Artikkeltags