Ørjan ble DT-profeten 2018

Ørjan Skare tippet best av Drammens Tidendes lesere om hva som ville skje i 2018, og ble dermed DT-profeten som stikker av med et reisegavekort på 8.000 kroner.

Ørjan Skare tippet best av Drammens Tidendes lesere om hva som ville skje i 2018, og ble dermed DT-profeten som stikker av med et reisegavekort på 8.000 kroner. Foto:

I januar i fjor ba vi leserne tippe på hva de trodde ville skje i det nye året. Av 25 spørsmål bommet Ørjan Skare (42) bare på fem. Det gjorde ham til vinneren av DT-profeten 2018.

DEL

DRAMMEN: Det er en litt forundret vinner som tar telefonen når Drammens Tidende ringer. Han hadde helt glemt at han stirret i krystallkulen og spådde hva som ville skje i løpet av 2018.

Vi stilte 25 spørsmål om alt fra lokal politikk, sport, vær og kultur – og til forskjell fra en tradisjonell quiz, der poenget er å huske hendelser fra fortiden, går DT-profeten ut på å forutse hendelser i framtiden. Rundt 2.000 av våre lesere deltok i konkurransen om et reisegavekort på 8.000 kroner.

Glad i å reise

Etter en nøye opptelling satt en person igjen på toppen av tronen – og det var Ørjan Skare – opprinnelig fra Luster i Sogn, men nå bosatt på Konnerud med kone to barn på fem og sju år.

Og premien kommer godt med. For Ørjan og familien er glad i å reise.

– Sommerens ferie går til Øst-Europa med tog. Vi flyr ned til Romania eller Ungarn, før vi drar på Interrail. Vi har ikke planlagt i detalj ennå, men håper å legge turen innom Slovakia, Tsjekkia og Polen i hvert fall. Hvor lenge vi blir borte er ikke klart ennå, vi får håpe på velvillige arbeidsgivere, slik at vi kan være borte noen uker, sier Ørjan.

Å legge opp selve reiseruten bør imidlertid by på få problemer, for til daglig jobber Ørjan som ruteplanlegger i Brakar.

LES OGSÅ: Sugen på skitur? Dra til Sande: – Det er helt vilt bra

Trives i fjellet

Men den lille familien behøver ikke å dra så veldig langt for å nyte naturen. De bor på Hallermoen på Konnerud, og har kort vei ut i løypene. Men det som ligger Ørjans hjerte nærmest er fjellene rundt hjemplassen Luster.

– Jeg er veldig glad i Jotunheimen og Breheimen. Jeg er en snaufjellets mann. Men vi har også vært en del i England og Tyskland, samt i Øst-Europa. Skal jeg anbefale ett hyggelig sted, så må det bli byen Olomouc øst i Tsjekkia. Det er et fint sted.

– Om man vil oppleve et flott sted i den norske fjellheimen, så anbefaler jeg å ta Bergensbanen til Uppsete oppe på Hardangervidda og går derfra ned til Flåm. Da får man hele spekteret fra platået oppe i fjellet og ned til fjorden på samme tur, sier Ørjan.

For få feriedager

Hva gavekortet fra Drammens Tidende skal brukes til er han ikke helt sikker på ennå.

– Det kommer litt brått på. Vi har snakket om å besøke noen venner i Tyskland til høsten, eller kanskje blir det en tur til England. Det hadde vært morsomt å gå på fotballkamp i England igjen og se favorittlaget Everton. Alle burde holde med Everton. Det mangler ikke steder å reise – det som begrenser reisingen er bare antall feriedager, sier den glade vinneren med et smil.
Artikkeltags