En av disse ni får Frivillighetsprisen

ILDSJEL: Arne Holm er leder i lokalavdelingen av Fortidsminneforeningen, og brenner for bevaring av verneverdige hus og miljøer.

ILDSJEL: Arne Holm er leder i lokalavdelingen av Fortidsminneforeningen, og brenner for bevaring av verneverdige hus og miljøer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arne Holm i Fortidsminneforeningen er en av ni nominerte til årets Frivillighetspris i Drammen kommune.

DEL

DRAMMEN: Arne Holm er en drivkraft i lokallaget av Fortidsminneforeningen.

– Han brenner for at de som kommer etter oss, også skal få oppleve byens historiske bygningsmiljøer, mener juryen som har nominert Holm og åtte andre kandidater.

Juryleder er Kjell Arne Hermansen (H).

Frivillighetsprisen deles ut på FNs internasjonale frivillighetsdag 5. desember. Det skjer i Storstua i Rådhuset, hvor alle de ni nominerte med familie og venner blir inviterte.

LES OGSÅ: Jakter på ildsjeler til ærefull pris

Her er de andre nominerte og komiteens begrunnelse:

WERNER EIKELI I BRAGERNES BLÅ KORS: Gjennom ukentlig matutdeling hjelper han mange som trenger det. Gleden hos dem som får hjelp, gir han motivasjon til å bidra som frivillig.

WERNER EIKELI I BRAGERNES BLÅ KORS: Gjennom ukentlig matutdeling hjelper han mange som trenger det. Gleden hos dem som får hjelp, gir han motivasjon til å bidra som frivillig. Foto:

EGIL WILLY ALFSEN, SPEIDER PÅ ÅSSIDEN: Han har vært speiderleder siden
1960 og brenner for en god oppvekst for barn og unge. I speideren er han med og utvikler mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet.

EGIL WILLY ALFSEN, SPEIDER PÅ ÅSSIDEN: Han har vært speiderleder siden 1960 og brenner for en god oppvekst for barn og unge. I speideren er han med og utvikler mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet. Foto:

DRAMMEN SANITETSFORENING: Helene Amalie Meyer og de andre ser behovene i samfunnet rundt seg, og trår til der utfordringene er størst. De brenner både for kvinnehelse, integrering, for barn og unges trivsel og for mennesker med demens.

DRAMMEN SANITETSFORENING: Helene Amalie Meyer og de andre ser behovene i samfunnet rundt seg, og trår til der utfordringene er størst. De brenner både for kvinnehelse, integrering, for barn og unges trivsel og for mennesker med demens. Foto:

PETTER HAGEN I ØREN SKOLEKORPS: Han har selv vokst opp med korps og brenner for at barn og unge skal få delta i korpsfellesskapet og oppleve mestring i musikken.

PETTER HAGEN I ØREN SKOLEKORPS: Han har selv vokst opp med korps og brenner for at barn og unge skal få delta i korpsfellesskapet og oppleve mestring i musikken. Foto:

HANNE ØDEBY I STURLA FRIIDRETT: Hun brenner for å skape en arena der barn og unge kan lykkes og få venner for livet.

HANNE ØDEBY I STURLA FRIIDRETT: Hun brenner for å skape en arena der barn og unge kan lykkes og få venner for livet. Foto:

INGER MARIE HUNNESTAD, LEDER AV GLEDESKLUBBEN: Et åpent tilbud for alle med psykisk utviklingshemming. I 25 år har klubben laget hyggelige møteplasser med spill, leker og god bevertning. Delt glede er dobbelt så stor!

INGER MARIE HUNNESTAD, LEDER AV GLEDESKLUBBEN: Et åpent tilbud for alle med psykisk utviklingshemming. I 25 år har klubben laget hyggelige møteplasser med spill, leker og god bevertning. Delt glede er dobbelt så stor! Foto:

KATTEHJELPEN DRAMMEN OG OMEGN: De brenner for dyrevelferd og har hittil i år omplassert over 120 katter.

KATTEHJELPEN DRAMMEN OG OMEGN: De brenner for dyrevelferd og har hittil i år omplassert over 120 katter. Foto:

KIRKENS SOS TUNSBERG: Tilbyr en døgnåpen telefon, e-post og chat for de som trenger noen å prate med. Mennesker trenger mennesker. De frivillige er der - alltid.

KIRKENS SOS TUNSBERG: Tilbyr en døgnåpen telefon, e-post og chat for de som trenger noen å prate med. Mennesker trenger mennesker. De frivillige er der - alltid. Foto:

I juryen har Kjell Arne Hermansen med seg Sølvi Brandt Bestvold (Ap), Arild Østeby (Frp), Geir Skinnes (Drammen Idrettsråd), Hein Lindquist (Kulturforum), Liv Marit Børstad (Kirkens Bymisjon) og Martine Teigen (Ung leder).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken