Jakter på ildsjeler til ærefull pris

ØNSKER FLEST MULIG KANDIDATER: Kjell Arne Hermansen (t.h.), Sølvi Brandt Bestvold og Geir Skinnes sitter i juryen, her med daglig leder Irene Sand Sørsdahl i Drammen Frivilligsentral, som er sekretariat. Jurymedlemmene  Arild Østeb, Hein Lindquist, Martine Teigen og Liv Marit Børstad var ikke til stede da dette bildet ble tatt i fjor høst.

ØNSKER FLEST MULIG KANDIDATER: Kjell Arne Hermansen (t.h.), Sølvi Brandt Bestvold og Geir Skinnes sitter i juryen, her med daglig leder Irene Sand Sørsdahl i Drammen Frivilligsentral, som er sekretariat. Jurymedlemmene Arild Østeb, Hein Lindquist, Martine Teigen og Liv Marit Børstad var ikke til stede da dette bildet ble tatt i fjor høst. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvem bør etterfølge Geirr Kihle som verdig mottaker av Frivillighetsprisen i Drammen? Det kan du være med å påvirke ved å nominere din favoritt. I år blir det ekstra oppmerksomhet rundt ni av kandidatene.

DEL

DRAMMEN: Geirr Kihle ble hedret med Drammen kommunes Frivillighetspris i fjor. «Mr. Konnerud» er en markant profil i idrettsmiljøet, og har vært med på å arrangere haugevis med skirenn lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Nå jakter juryen på kandidater til årets pris, som deles ut på FNs internasjonale frivillighetsdag 5. desember.

Det mangler ikke på ildsjeler i byen, juryen må bare få vite om dem. Da trenger de din hjelp.

LES OGSÅ: Geirr Kihle fikk Frivillighetsprisen

Saken fortsetter under bildet

PRISVINNER: Geirr Kihle fikk Frivillighetsprisen i fjor. Hvem blir etterfølgeren? Det kan du være med å påvirke ved å nominere den eller de du mener fortjener prisen.

PRISVINNER: Geirr Kihle fikk Frivillighetsprisen i fjor. Hvem blir etterfølgeren? Det kan du være med å påvirke ved å nominere den eller de du mener fortjener prisen. Foto:

Ny vri

I år blir det ekstra oppmerksomhet rundt flere av kandidatene.

– Vi vil plukke ut ni av de nominerte, som går videre til en finale. Disse ni skal kommunens multimedieavdeling lage videoer om, som legges ut på sosiale medier. Frivillighetsprisen går til en av de ni, sier juryleder Kjell arne Hermansen.

Nytt av året er det også at det er disse ni finalistene som inviteres til prisutdelingen i Storstua i rådhuset. Da kan de ta med seg venner og familie. Tidligere har alle kandidatene vært invitert, uten at oppmøtet har vært særlig stort. Med den nye vrien håper juryen at det blir flere til stede under høytideligheten.

– Vi gjør denne endringen for å spisse interessen, få enda mer blest om frivillighet, forklarer Hermansen.

LES OGSÅ: Geirr Kihle fikk Frivillighetsprisen

Limet i samfunnet

Hva hadde Drammen vært uten han som koker kaffe på idrettscupen, hun som låser opp garderobene før kampen, de som bygger kulisser til barneteatret eller lærer bort sine nettbrett-triks?

Dette er bare noen eksempler på frivillig arbeid, som skaper svært store verdier i samfunnet.

At det innen idrett og kultur gjøres masse frivillig arbeid hver eneste dag er velkjent. Men også i veldig mange andre deler av samfunnet gjøres det frivillig arbeid, de er limet i samfunnet og sørger for møteplasser.

Både enkeltpersoner, grupper, lag og foreninger kan nomineres. Og ikke bare den eller de som har gjort en innsats i 30 år, det kan like godt ha vært ett prosjekt, én gang. Det eneste kravet er at det skal være ulønnet arbeid.

Frist: 20. oktober

Juryen oppfordrer alle til å melde inn kandidater til Frivillighetsprisen. Det gjør du her. Fristen er 20. oktober.

I årets jury har Kjell Arne Hermansen med seg Sølvi Brandt Bestvold (Ap), Arild Østeby (Frp), Geir Skinnes (Drammen Idrettsråd), Hein Lindquist (Kulturforum), Liv Marit Børstad (Kirkens Bymisjon) og Martine Teigen (Ung leder).

Sekretariat for prisen er Drammen Frivilligsentral.

Her kan du se oversikt over alle som har fått Drammen kommunes frivillighetspris.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken