Gå til sidens hovedinnhold

Mange gylne avtaler på Frivilligbørsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Datahjelp fra ungdom til eldre – det er bare en av de verdifulle avtalene som kom ut av den andre Frivilligbørsen i Drammen.

DRAMMEN: Frivilligbørs-klokken klang lystig og ofte på Union Scene onsdag ettermiddag.

Drammens andre frivilligbørs ble en suksess, med 143 avtaler på kryss og tvers av frivillige organisasjoner, private bedrifter og kommunale virksomheter, melder Drammen kommune på nettsiden sin.

Maria Voss ved G60 og Arve Conradsen i Seniornett Drammen var blant dem som smilte blidt etter å ha inngått avtale om datahjelp fra ungdom til den litt eldre garde.

Håndarbeidshjelp og grytevakt

Frivilligbørs er et internasjonalt konsept, som legger til rette for mer og bedre samarbeid på tvers. Der møtes lokale bedrifter, frivillige organisasjoner og offentlige virksomheter ansikt til ansikt og utveksler ønsker og ideer til samarbeid.

I løpet av et par timer skapes nye muligheter, lokale nettverk og konkrete samarbeidsavtaler.

Åssiden skole var blant deltakerne.

På plakaten til elevrådsleder Ronja Bajalan (10) og sekretær Kristin Isabel Solberg (11) sto det at elevene på Åssiden skole kan tilby lesestunder i barnehagen, utleie av lokaler, aktivitetsdag og ipad-kurs, bare for å nevne noe.

Til gjengjeld ønsket de seg noen som kan lære dem å sy, strikke, brodere, hjelpe til på sløyden, holde leire- eller keramikk-kurs eller fotoundervisning, skriver kommunen i nyhetsmeldingen.

I oversikten over avtalene går det fram at de fikk flere napp, blant annet skal Åssiden skole utveksle kunnskap om håndarbeid og språk med Introduksjonssenteret.

Gulskogen skole deltok også, og i løpet av børsen ble skolen blant annet enige med Frelsesarmeen om at de skal stå grytevakt.

Se mer om årets Frivilligbørs og alle avtalene som ble inngått her

Saken fortsetter under bildet

 

– Jeg er så fornøyd

Frivilligbørsen arrangeres i samarbeid med Næringsforeningen i Drammensregionen og Drammen Frivilligsentral.

Prosjektleder fra Drammen kommune, Silje Rødset Bjørge, var strålende fornøyd da børsklokken stilnet. Selv om antallet avtaler ble noe lavere enn i fjor, mener Bjørge at avtalene som ble inngått i år kanskje var enda mer solide og konkrete.

– Jeg er så fornøyd, sier Rødset Bjørge i nyhetsmeldingen.

Kommentarer til denne saken