Stor interesse for Frivilligbørsen

PROGRAMLEDER: Hilde Hummelvoll skal lose deltakerne gjennom Drammens første Frivilligbørs, som skal resulterere i avtaler til glede for mange av byens innbyggere.

PROGRAMLEDER: Hilde Hummelvoll skal lose deltakerne gjennom Drammens første Frivilligbørs, som skal resulterere i avtaler til glede for mange av byens innbyggere.

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag er det duket for Drammens første Frivilligbørs. Her skal næringsliv, organisasjoner og offentlig virksomhet spleises over en lav sko, i regi av Hilde Hummelvoll.

DEL

DRAMMEN: Børsklokken skal klinge lystig i Drammensbiblioteket denne ettermiddagen.

Men det er ikke aksjer og penger som bytter hender. På Frivilligbørsen er det kloke hoder, varme hjerter, nyttige never, husrom og mye annet som omsettes.

Konseptet er verdensomspennende, og går ut på at lokale bedrifter, frivillige organisasjoner og offentlige virksomheter møtes ansikt til ansikt og utveksler ønsker og ideer til samarbeid.

I løpet av et par timer skapes nye muligheter, lokale nettverk og konkret samarbeidsavtaler.

Børsmeglere er på plass, og det hele ledes av Hilde Hummelvoll. Hun er velkjent fra NRK, og nå medielærer ved Åssiden videregående skole,

142 deltakere

LES OGSÅ: Superklare for Frivilligbørs

Så langt har 142 deltakere meldt seg på, hvorav 17 bedrifter.

Vi nevner Clarion Collection Hotel Tollboden, Allkopi Net Print, Advokatfirmaet Salomon Johansen og Moes  Ember Grill og Vinhus som eksempler på spennvidden.

41 frivillige organisasjoner deltar, blant annet DNT Drammen og omegn, Drammen Sanitetsforening, Drammens Ballklubb, Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Redd Barna og Mental Helse, bare for å nevne noen få.

Innen offentlig tjeneste er det påmeldt 22. Det spenner fra Aronsløkka skole og Drammen helsehus til Introduksjonssenteret og helse- og omsorgsdistriktene.

Avtaler til glede for mange

– Vi er strålende fornøyd med påmeldingen. Dette blir virkelig spennende. Vi gleder oss stort, sier Silje Rødset Bjørge, frivillighetskoordinator i Drammen kommune.

Selv om påmeldingsfristen egentlig har gått ut, er det fullt mulig for etternølere å melde seg på.

Les alt om Frivilligbørsen her

Målet for byens første Frivilligbørs er 60 samarbeidsavtaler, som vil komme til store deler av byens befolkning på ulikt vis.

Frivilligbørs 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken