DRAMMEN: Dermed ble store politistyrker satt inn for å hindre at partene møtes i forkant av kampen mellom Strømsgodset og Brann lørdag kveld.– Det går alltid rykter om at grupperinger skal møtes i forbindelse med fotballkampene. Men i 98 prosent av tilfellene er det bare rykter, sier politiets innsatsleder Vidar Gulbrandsen.

LES OGSÅ: - Vi lider nå

Iskoboys

Ifølge politiets informasjon skulle de såkalte Iskoboys fra Vålerenga komme til Drammens-distriktet for å slåss med en Brann-gjeng. Dermed tok politiet ingen sjanser og fotfulgte 10–15 Brann-fans.

Først var de på en pub på Bragernes, før de tok turen til en av pubene på Strømsø. Underveis ble lysbluss tent. Gjengen fremsto aggressive og høylytte – med politiet på slep.

LES OGSÅ: Mini forstår ikke hva som skjer med Godset

Holdt tilbake på pub

– Vi valgte å holde dem tilbake på puben på Strømsø, inntil vi mente faren var over, forteller operasjonsleder Marianne Mørch ved Søndre Buskerud politidistrikt.
Drammens Tidende talte minst seks politibiler og flere gående patruljer rundt puben.

– Vi vil ikke kommentere hvor mange vi var. Men det var nok til å møte det som eventuelt kom, sier Gulbrandsen.

Flere ganger kom Brann-fansen ut av puben. Noen ganger sang de kampsanger, andre ganger tilsynelatende for å rekognosere. De var også i gjentatte samtaler med politistyrkene som sto utplassert rundt puben.

- Stoppet mulig oppgjør

– Vet dere hvor partene skulle møtes for å slåss?


– Nei. Men normalt skjer det gjerne på avsidesliggende steder. Parkeringsplasser og steder hvor de får være i fred. Derfor var det liten fare for at det skulle skje i sentrum, svarer Gulbrandsen.

– Var dere i kontakt med Iskoboys?

– Om de faktisk kom fram, vet vi ikke. Vi valgte å fotfølge en av partene. På den måten hadde vi kontroll og stoppet et mulig oppgjør, svarer Gulbrandsen.

LES OGSÅ: 100 dager med David

Fotfulgte Brann-fans

En times tid før kampen valgte politiet å fotfølge Brann-fansen inn på Marienlyst stadion. Bortsett fra lysbluss og knallskudd ble det lite bråk.

– Denne gjengen kjørte minibuss, og etter kampen geleidet vi dem ut av politidistriktet. En Brann-supporter stormet banen, ellers gikk dette bra. Så vi er slik sett fornøyd, avslutter Gulbrandsen.