Gå til sidens hovedinnhold

Gamle Gress-planer klare

Artikkelen er over 7 år gammel

1.500 nye sitteplasser på Marienlyst før sommeren? Jada, vi skal komme i mål, mener Drammen kommune.

DRAMMEN: I et brev til Norges fotballforbund har kommunen beskrevet hvordan de skal klare å møte UEFAs krav til oppgraderinger på Marienlyst innen sommeren.

Som Drammens Tidende tidligere har skrevet må stadion oppgraderes betraktelig dersom Godset enten når playoff til Champions League, eller gruppespill i Europa League.

LES OGSÅ:Et godt prosjekt for byen

Minimum 8.000 sitteplasser

Det viktigste kravet er at det må være minimum 8.000 sitteplasser på stadion. Kommunen har vært i både jevnlig dialog og hatt UEFA og Norges Fotballforbund med på befaring. 

Basert på signalene de fikk, har de nå utarbeidet et forslag på en permanent tribune med mulig tak og toalettanlegg, og hvor mye dette vil koste, forteller byutviklingsdirektør Bertil Horvli i Drammen kommune: – Nå trenger vi en formell bekreftelse fra UEFA på at vi kan gå videre med det.

Det har vært jobbet intenst i kommunen for å få på plass et realistisk forslag.

– Vi har ikke råd til så mange feilskjær nå, men vi er i rute i forhold til tidsplanen vi har satt opp, sier Horvli.

En ny geoteknisk undersøkelse av grunnen i Klokkesvingen viser at det er fullt mulig å bygge tribunene, men det må tas stabilitetshensyn under byggingen. Horvli håper på en start av fundamenteringen allerede i mai, og ferdig tribune til 15. juli.

LES OGSÅ: Gamle Gress-planer klare i mars

20 mill totalt

Den nye tribunen i Klokkesvingen vil gi 1.496 sitteplasser på tribunen. Samtidig skal det settes opp 387 sitteplasser på Godsetunionen-tribunen. Dette skal være seter som er lette å justere, slik at GodsetUnionen kan stå på kampene i eliteserien. Slike seter brukes av omtrent halvparten av lagene i den tyske Bundesligaen.

Disse utbedringene vil gi en endelig kapasitet på 8.011 tilskuere.

I tillegg vurderer altså kommunen å bygge både tak og toalettanlegg på den nye tribune. Estimert kostnaden vil da bli:

• Tribunen: 10 millioner
• Toaletter: 4 millioner
• Tak: 5,5 millioner

Men verken tak eller toaletter vil kunne være klar til kamp på sensommeren.

– Vi må konsentrere oss om tribunen, men har tatt med tak og toalettanlegg i vurderingen fordi det kan gi en merverdi til Strømsgodset på sikt, sier Horvli.

Etter at kommunen har fått bekreftelse fra UEFA og NFF, må de ble enige med Strømsgodset om finansiering. Først når det er på plass, kan det fremmes en politisk sak, med finansielle og tekniske løsninger. Da vil de ble bedt om å bevilge ekstra penger for å få prosjektet i mål til sommeren.

LES OGSÅ: - Drammenshallen er helt utdatert

På rett spor

NFFs Ole Myhrvold mener kommunen og Strømsgodset er på riktig spor.

– Det har tatt lengre tid enn jeg hadde trodd, men det er bra de har en tydelig fremdriftsplan, sier han.

Brevet fra kommunen skal sendes til UEFA, som formelt vil vurdere planene. Dersom kommunen får klarsignal, vil de starte med detaljprosjektering og anbud så fort som mulig.

- Etter hva jeg kan skjønne er dette innenfor UEFAs krav. Men det må stå ferdig på midten av sommeren, og det tror jeg kommunen er klar over, sier Myhrvold.

LES OGSÅ: Marienlyst-prosjektet utsatt

Bra for omdømmet

Ap vil bruke av omdømmemidlene for å sikre at Godset får spille europacupspill på Marienlyst.

- Dette er viktig for Godset, og det er viktig for Drammen. Dette handler om byens omdømme, og vi finner ingen bedre ambassadører for byen enn Godset, sier Masud Gharahkhani.

Prislappen kan bli høy for kommunen.

- Alle vet at Drammen kommune er i en vanskelig økonomisk situasjon. Samtidig er det en stor vilje for å få realisert dette. Man kan være kreative og bruke noe av omdømmemidlene på dette, sier han.

Espeseth: Vil koste

Daglig leder Erik Espeseth i Strømsgodset sier at klubben har en god dialog med kommunen, men at man fremdeles diskuterer hvordan utbedringene skal finansieres.

 – Vi følger oppsatt fremdriftsplan gitt at vi blir enig om finansen, og at UEFA og NFF godkjenner de skisser og planer kommunen har sendt over, sier Espeseth.

Nå er kommunens første tegninger på bordet, og derfor sitter Godset i disse dager og regner på hva de kan bidra med av finansiering. 

– Vi vet at det tilkommer en kostnad på oss. Det må vi ta videre til styret, og så må vi gi en tilbakemelding til kommunen om hva vi kan bidra med, sier Espeseth.

Bertil Horvli i Drammen kommune bekrefter at det legges opp til at Strømsgodset bidrar til utbedringene enten i form av økt leie av stadion, eller som en investeringskostnad.

Baumann: - Dette må vi greie

Høyres gruppeleder Johan Baumann er imponert over at kommunen og Strømsgodset har fått sendt av gårde et forslag til løsning til NFF, og har en plan for å rekke ny stadionutbygging innen sommeren. Han er også forberedt på at det vil koste kommunen.

– Vi har ikke diskutert dette i gruppen, men min personlige mening er at dette må vi bare greie, sier Baumann. Han ønsker ikke som Ap å ta omdømmemidler. De er bundet opp i avtaler med næringslivet, påpeker han.

- Dette er investeringsmidler. i ytterste konsekvens må vi ta opp lån, men det kan jo hende det finnes andre bedre løsninger. Dem sitter jeg ikke på nå, sier Baumann og minner om at kommunen skal få på plass en avtale med Godset om deres andel av oppgraderingene

LES OGSÅ: Marienlyst må ha 1.500 flere sitteplasser

Kommentarer til denne saken