Får internasjonal skryt for 23 år gammel artikkel

PROFILERT: Runi Børresen er sammen med professor Jorunn Sundgot Borgen blant Norges mest profilerte ressurspersoner på spiseforstyrrelser. Her fra et foredrag om idrett og spiseforstyrrelser i Oslo i 2009.

PROFILERT: Runi Børresen er sammen med professor Jorunn Sundgot Borgen blant Norges mest profilerte ressurspersoner på spiseforstyrrelser. Her fra et foredrag om idrett og spiseforstyrrelser i Oslo i 2009. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

23 år etter at Runi Børresen skrev en artikkel om spiseforstyrrelser i et internasjonalt tidsskrift, blir artikkelen trukket fram som en av de 25 viktigste de siste 25 årene.

DEL

DRAMMEN: Navnet på artikkelen var «The Norwegian Program for the Primary, Secondary and Tertiary Prevention of Eating Disorders», og Runi Børresen skrev artikkelen sammen med Anna Karlsen, ifølge nettsidene til Høgskolen i Sørøst-Norge. (HSN)

Førstelektor ved HSN Runi Børresen har i mange år vært blant de fremste ekspertene i landet på spiseforstyrrelser, og nå i november har altså det internasjonale tidsskriftet «Eating Disorders: The Journal of Treatment & Prevention» kåret artikkelen til en av de 25 viktigste i bladets 25 årige eksistens.

LES OGSÅ: Kjøpesenter-bakeri og restaurant fikk strekmunn

En ære

– Det er selvsagt en ære, og det er både med stolthet og ydmykhet at jeg har mottatt denne utmerkelsen, sier Runi Børresen.

Hennes artikkel vakte stor oppsikt da den først ble publisert i 1994, og Runi Børresen ble invitert verden rundt for å forelese om arbeidet som lå til grunn for artikkelen.

Selv om Runi Børresen er glad for anerkjennelsen, er hun også frustrert fordi myndighetene etter hennes oppfatning ikke fulgte godt nok opp i etterkant.

LES OGSÅ: Var borte i halvannet år – nå er Dino endelig funnet

Oppgitt

Hun blir oppgitt av tanken på at kronikker hun skrev om spiseforstyrrelser over 20 år tilbake i tid er like aktuelle i dag.

I dag er også barn og unge utsatt for ekstra press gjennom sosiale medier, og derfor savner Børresen det helhetlige arbeidet.

– Jeg savner at vi snakker om hvordan vi kan bidra til å forebygge spiseforstyrrelser, sette inn rett tiltak til rett tid og fremme barn og unges psykiske helse, sier hun til HSN sine nettsider.

LES OGSÅ: Overhøvlet Helgheim utenfor bystyresalen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken