Aldri før har så mange reist med buss i Buskerud

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Buskerud Kollektivtrafikk AS leverer rekordtall på antall reiser i 2011.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

BUSKERUD: I 2011 ble det foretatt rundt 480 000 flere reiser enn i 2010. Det er en økning på 4,2 prosent.

LES OGSÅ: Dobbelt så dyrt å stå i kø til jobb

– Dette er gledelig og viser at vi er på rett vei, sier Trond Johansen, leder i hovedutvalget for samferdselssektoren i Buskerud fylkeskommune i en pressemelding.

Nesten 500.000 flere bussreiser

Antall bussreiser i Buskerud nærmer seg nå 12 millioner i året. Tall fra Buskerud Kollektivtrafikk AS (BK) viser at det ble foretatt rundt 11.866.000 reiser i 2011. I 2010 var tallet 11. 387.000. 

Det vil si nesten 500.000 flere bussreiser i året som gikk.

– Vekst i kollektivtrafikken er en trend vi ser de fleste steder i Norge, sier Henry Gaarde, administrerende direktør i Buskerud Kollektivtrafikk AS i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe togbillett med mobiltelefonen

Størst vekst i Buskerudby-området

Han peker på at veksten i antall kollektivreiser er større enn den generelle befolkningsveksten. Det kan tyde på at flere og flere velger å reise kollektivt.

– Alt tyder også på av passasjerveksten innenfor kollektivtrafikken bare vil fortsette å øke i årene som kommer, sier han.

Hele 410.000 av de nye reisene ble foretatt i de fem kommunene som inngår i Buskerudby-samarbeidet (Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg). Det utgjør en økning på hele 5 prosent.

– Dette viser at det er riktig å satse mer på kollektivtransport i de områdene som har størst befolkningsgrunnlag, sier hovedutvalgsleder Johansen.

Fylkeskommunen har som mål at Buskerud skal være et attraktivt sted for bosetting og arbeid, og at befolkningen skal gis et best mulig tjenestetilbud, skriver de i en pressemelding.

– I denne sammenheng er kollektivtransport viktig. Kollektivtransporttilbudet er en viktig faktor for å dekke innbyggernes transportbehov, og bidrar således til Buskerudsamfunnets utvikling og verdiskapning, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Flere bilister har piggene ute

Mest fornøyd på linjene til Konnerud

Buskerud Kollektivtrafikk melder også om en høy kundetilfredshet.

73 prosent av BKs kunder er meget fornøyd eller ganske fornøyd med busstilbudet sitt. Dette viser en måling Ipsos Norge (tidligere Synovate Norge) gjennomførte for Buskerud Kollektivtrafikk AS i 2011.

De meste fornøyde kundene finner vi på linje 169 Drammen – Lierbyen – Tranby – Oslo bussterminal, og på linjene til Konnerud i Drammen. På disse linjene er tilfredsheten over 80 prosent.

I Lier og Sylling er det derimot bare 65 prosent av passasjerene som er fornøyd med BKs kollektivtilbud, viser undersøkelsen.

LES MER OG SE VIDEO: Ungdom føler seg tvunget til å ta lappen

Artikkeltags