Gå til sidens hovedinnhold

Flere anmeldelser av sex med barn

Artikkelen er over 10 år gammel

Det har vært en økning av forbrytelser og forseelser i Søndre Buskerud politidistrikt. Samtidig viser halvårstallene at det har blitt anmeldt flere tilfeller av sex med små barn.

SØNDRE BUSKERUD: I første halvår av 2011 har det blitt anmeldt 6.536 forbrytelser og forseelser til Søndre Buskerud politidistrikt.

Dette er en oppgang på 4,5 prosent i forhold til første halvdel i fjor. I forhold til for fem år siden er det likevel en nedgang på 11 prosent.

Blant annet har vinningsforbrytelsene økt med 14,9 prosent og sedelighetssakene økt med 15,1 prosent fra i fjor.

Del på Facebook

Seksualforbrytelser

Antall anmeldte seksualforbrytelser har økt med 15,1 prosent i forhold til første halvår i fjor.

Antall voldtekter har gått ned, men antallet anmeldte forhold for seksuell handling med barn har økt.

Første halvdel av 2010 ble det anmeldt ett tilfelle av seksuell omgang med barn under ti år, mens tallet i år har økt til sju.

Det ble i første halvdel i fjor anmeldt tre tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år mens det foreligger seks slike anmeldelser i år. For barn under 16 år har tallet økt fra to til seks.

Klarer oppklaringskravet

Oppklaringsprosenten har gått noe ned i forhold til første halvdel i fjor.

Da var oppklaringsprosenten på 48,1, mens tallet så langt i år ligger på 45,1 prosent – en nedgang på tre prosent. Kravet fra riksadvokat og regjering ligger på 38 prosent.

Sammenligner en oppklaringstallene fra 2006 har prosenten likevel gått opp med snaue fem prosent.

Saksbehandlingstiden for oppklarte forbrytelser ligger så langt i år på 88 dager. I samme periode i fjor var tallene 102 dager.

Disse tallene får politimester Christine Fossen til å være fornøyd.

– Vi er godt fornøyd med resultatet så langt. Vi har den siste tiden hatt store og alvorlige saker som har krevd store etterforskningsressurser i Søndre Buskerud. Dette gjelder både ranet av DnB Nors filial i Lier, drapet på en litauisk mann i Sande, og etterforskningen etter funnet av en død mann ved Hagatjern i Nedre Eiker. Etterforskningen har medført pågripelser og fengslinger i alle tre sakene, sier Fossen i en pressemelding.